WTA

Fantastická forma! Nosková vylepšila letošní bilanci na WTA, nakoukla do TOP 50

- Radek Štohl

Na okruhu WTA jí to letos parádně vychází. Linda Nosková (56.) zapsala desátou letošní výhru, v této kategorii nezvládla pouze lednové finále v Adelaide s dosud neporaženou Arynou Sabalenkovou (2.). Naposledy nezaváhala ve čtvrtfinále v Lyonu, proti Egypťance Majar Šarífové ztratila pouhých pět gemů.

Také podruhé začala letošní působení na WTA v kvalifikaci, také podruhé to mladou Češku pořádně nakoplo. V bojích o hlavní soutěž francouzského podniku přišla jen o devět her, výborně si počíná také přímo mezi nejlepšími.

V prvním kole si poradila s bývalou světovou jedničkou Garbiňe Muguruzaovou (82.), kterou porazila po setech 6:1, 6:4. Dařilo se jí také ve středečním večerním osmifinále.

Osmnáctiletá tenistka vyřadila šestou nasazenou Majar Šarífovou, se kterou odvrátila všechny tři brejkboly, sama naopak čtyřikrát uspěla na returnu, dvakrát v každé sadě.

Díky úspěšnému zápasu vybojovala druhé čtvrtfinále v sezoně. V něm se utká s Camilou Osoriovou (73.), jež ve svém úvodním zápase na turnaji vyřadila třetí nasazenou Alize Cornetovou (58.). V osmifinále postoupila přes Němku Jule Niemeierovou (71.).

Nosková v „live rankingu“ premiérově vystoupala do TOP 50. Zda se však v elitní společnosti udrží i v dalších dnech, se teprve uvidí. Předskočit ji ještě může řada soupeřek. 

Našlápnuto má ale solidně.