Denní menu, 28.1.2023: Nosková v Lyonu po pomalejším startu dominovala

- Redakce

Osmnáctiletá Linda Nosková, která se na začátku sezony blýskla postupem do finále v Adelaide, se po zklamání v kvalifikaci Australian Open vrátila na kurty. Vítězka šesti turnajů ITF absolvuje kvalifikační boje na podniku WTA ve francouzském Lyonu, kde v prvním kole uspěla proti domácí divoké kartě Margaux Rouvroyové. Roman Jebavý s Adamem Pavláskem v sobotu vybojovali postup do finále čtyřhry na challengeru v Ottignies-Louvain-La-Neuve.

Češi v akci

Nosková po pomalejším startu dominovala
Linda Nosková (58.) má za sebou úspěšný začátek kvalifikace turnaje WTA v Lyonu. Ačkoliv česká tenistka měla pomalejší rozjezd v utkání s domácí Margaux Rouvroyovou (562.), postupně převzala otěže střetnutí a zvítězila 6:3, 6:2.

Osmnáctiletá Nosková v úvodu klání přišla dvakrát o podání, v obou případech ale dokázala skóre dorovnat a v šesté hře sama utekla do vedení s výhodou brejku. Poté, co úvodní dějství dopodávala, nedala Francouzce už šanci, aby se jakýmkoli impulzem vrátila do zápasu.

Ve druhém setu Češka nečelila ani jednomu brejkbolu, prorazila Rouvroyové servis v pátém a sedmém gemu a za 70 minut hry prosvištěla do finále kvalifikace.

Jebavý s Pavláskem jsou ve finále challengeru
Challenger v belgickém Ottignies-Louvain-la-Neuve zastihl Romana Jebavého s Adamem Pavláskem ve velmi dobré formě. Čeští tenisté ve čtyřhře vybojovali v sobotu postup do finále, když porazili Jamajčana Dustina Browna s Němcem Yannickem Hanfmannem 7:5, 6:4.

ATP/WTA

Open 6e Sens Métropole de Lyon (ženy, FRA, 259 303 USD, hala – tvrdý povrch)
1. kolo kvalifikace
LINDA NOSKOVÁ (58.) – Margaux Rouvroyová (FRA, 562.) 6:3, 6:2

Challengery

BW Open, Ottignies-Louvain-La-Neuve (muži, BEL, 145 000 USD, hala – tvrdý povrch)
Semifinále čtyřhry
Brown, Hanfmann (GER) – JEBAVÝ, PAVLÁSEK 5:7, 4:6