Černý scénář se naplnil. Nadal po vyšetření zraněné kyčle potvrdil dlouhou pauzu

- Filip Lefenda

Prvotní prognózy se bohužel potvrdily. Rafael Nadal, jenž si v utkání 2. kola Australian Open přivodil zranění kyčelního svalu, se v příštích dvou měsících na kurtech neukáže. Hráč během čtvrtka informoval o tom, že jej čeká nucená pauza v délce šesti až osmi týdnů.

Nadal měl v Melbourne útočit na obhajobu loňského titulu, jeho pouť úvodním grandslamem roku ovšem skončila už ve 2. kole. V tom podlehl šestatřicetiletý Španěl 0:3 na sety Američanu McDonaldovi, přičemž ho po většinu zápasu limitovaly velké bolesti.

„Dnes jsem absolvoval testy na klinice v Barceloně. Potvrdil se nález z Melbourne i doba léčení. Další kontrola mě čeká zase za tři týdny,“ informoval dvaadvacetinásobný grandslamový šampion během čtvrtka na svých sociálních sítích.

Nadal se v pondělním vydání žebříčku ATP propadne z druhého na šesté místo. Do soutěžního kolotoče se bude moci zapojit nejdříve pravděpodobně až v březnu, kdy jsou na programu prestižní zámořské tisícovky v Indian Wells a Miami. Je ovšem otázkou, zda nedá rodák z Mallorky přednost až dubnovým podnikům na oblíbené antuce.