Hra na zemi i vtipkování na kurtu. Český lev Štěpánek opět baví fanoušky v Melbourne

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE – Hra na zemi, přestřelky na síti, technicky precizní tweenery, zapojení podavače do hry i bezstarostné vtipkování. Taková byla čtyřhra legend, do níž pod střechou arény Margaret Courtové nastoupili Radek Štěpánek se svým německým parťákem Tommym Haasem proti kypersko-australské dvojici Marcos Baghdatis, Mark Philippoussis. Štěpánek, který nyní trénuje Sebastiana Kordu, tak opět září v místě, kde v roce 2017 odehrál poslední turnaj své bohaté kariéry.

Radek Štěpánek má na Melbourne spoustu vzpomínek, mezi nimiž se vyjímá deblový triumf po boku indické legendy Leandera Paese v roce 2012. Právě jedenáct let starý úspěch Štěpánka vybrali pořadatelé australského grandslamu pro krátkou „australskou“ charakteristiku českého lva, jenž má na kontě také deblový vavřín z US Open (2013), dvě celková prvenství v Davis Cupu (2012, 2013) a členství v Top 10 žebříčku dvouhry i čtyřhry.

Čtyřiačtyřicetiletý český matador si už v Melbourne Parku vyzkoušel smíšenou čtyřhru po boku populární Polky Agnieszky Radwaňské, ve středu společně porazili na dvorci číslo 3 Němce Tommyho Haase a Slovenku Danielu Hantuchovou 6:4 a 6:3.

A právě se svým kamarádem Haasem spojil Štěpánek síly pro mužskou čtyřhru legend na Australian Open. Na jejich utkání proti Marcosi Baghdatisovi a Marku Philippoussisovi si do velké arény Margaret Courtové našlo cestu i slušné množství fanoušků, kteří mohli sledovat tenisové umění hvězdné čtveřice.

Ve druhém setu atraktivního střetnutí, kde nebyla nouze o krásné výměny od základní čáry i u sítě, se čtyřiačtyřicetiletý Haas rozhodl zapůjčit raketu podavači míčků. Ten zaujal místo vedle Štěpánka a na slušné úrovni odehrál několik fiftýnů.

Štěpánek s Haasem nakonec podlehli Baghdatisovi s Philippoussisem za 63 minut 4:6 a 3:6, svůj hlavní úkol, tedy pobavit fanoušky, ale splnili na sto procent!