Mohu hrát ještě lépe, hlásí Plíšková po vítězství v Brisbane

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková potěšila při sobotním dopoledni české tenisové fanoušky, když získala v Brisbane svůj sedmý titul v kariéře! Rodačka z Loun předvedla ve finálovém zápase s Cornetovou výborný výkon, přesto doufá v další zlepšení. ,,Myslím si, že mohu hrát ještě lépe," uvedla čerstvá vítězka turnaje v Brisbane.

Před letošní sezonou aktuálně nejlepší česká tenistka změnila trenéra - Jiřího Vaňka nahradil David Kotyza. Po úvodním turnaji roku 2017 to vypadá, že Plíšková měla při výběru šťastnou ruku. Finalistka loňského US Open totiž předváděla na východě Austrálie po celý týden výborné výkony, což potvrdila i v sobotním finále! Rodačka z Loun vstoupila do zápasu ve velkém stylu a své soupeřce nadělila kanára. ,,V prvním setu byl můj výkon vynikající. Poté jsem však ubrala rychlost při podání a hrála více uvolněně," okomentovala Plíšková důvody, proč byla hra ve druhém setu vyrovnanější.

Druhá sada finálového klání nabídla opravdu vyrovnanější podívanou. Hráčky se přetahovaly o každý fiftýn a diváci si libovali, že vidí pravou finálovou bitvu. Šestá hráčka světového žebříčku však dokázala svou soupeřku brejknout ve třetím gemu, čímž si vytvořila rozhodující náskok. ,,Očekávala jsem, že to nebude tak jednoduché, jako v prvním setu, ale zvládla jsem to. Cítila jsem se opravdu velmi dobře," uvedla aktuální česká tenisová jednička. 

Plíškové se ve finálovém zápase dařilo především při podání, což také potvrdila v rozhovoru pro oficiální webové stránky WTA. ,,Cítila jsem se při svém podání opravdu velmi dobře." Úspěšnost získaných bodů po prvním podání měla u české tenistky hodnotu 96%, což je opravdu skvostné číslo. Čerstvá vítězka turnaje v Brisbane se rovněž rozpovídala o spolupráci s Davidem Kotyzou. ,,S trenérem jsme v posledních týdnech pracovali na určitých věcech. Ukazuje mi nové věci, díky kterým se zlepšuji," pochvaluje si Plíšková dosavadní spolupráci s bývalým trenérem Petry Kvitové. 

,,Doufejme, že se můžeme i nadále zlepšovat a také doufejme, že tohle není nejlepší výsledek, kterého jsem spolu dosáhli," dodala závěrem šestá hráčka světa.