Světová jednička přijde o letošní Australian Open. Zůstane na tenisovém trůnu?

- Michal Hladký

Zdravotní problémy vládce světového tenisu pokračují. Carlos Alcaraz si poranil při jednom z tréninků pravou nohu a na nadcházejícím Australian Open se nepředstaví. Pravděpodobně tak přijde o pozici světové jedničky, na kterou bude útočit největší favorit turnaje – Novak Djokovič.

Vzestup Carlose Alcaraze v uplynulé sezoně byl vskutku raketový. Zvítězil v Riu de Janeiru, Miami, Barceloně, Madridu a své fantastické výsledky završil triumfem na US Open. Jenže na listopadovém Masters v Paříži se zranil.

Od té doby odehrál jen exhibici v Abú Zabí, kde oba své zápasy prohrál. Jeho příprava v posledních týdnech směřovala k jasnému cíli, tedy úvodnímu grandslamu roku v Austrálii. Tam obhajoval body jen za 3. kolo, a tak si mohl post světové jedničky poměrně jednoduše upevnit.

Nicméně k tomu nedojde. „Když jsem byl v přípravě v tom nejlepším, přišlo zranění svalu v pravé noze. Tvrdě jsem pracoval, abych se na Australian Open nachystal co nejlépe, bohužel tam ale budu chybět,“ smutnil devatenáctiletý Španěl v příspěvku na sociálních sítích.

„Je to těžké, ale musím být optimistický a dát se do pořádku. Uvidíme se příští rok,“ vzkázal pořadatelům australského turnaje velké čtyřky.

Australian Open začíná v pondělí 16. ledna. O obhajobu prvenství se bude snažit Rafael Nadal, avšak oproti loňsku nebude na tamních rozpálených betonech chybět Novak Djokovič. Držitel devíti turnajových prvenství by v případě zisku titulu vyšplhal na post světové jedničky. Na ten si ale také dělají zálusk Casper Ruud či Stefanos Tsitsipas.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Carlos Alcaraz Garfia (@carlitosalcarazz)