Nosková v Adelaide prolétla do největšího čtvrtfinále kariéry! Vyzve v něm bývalou světovou jedničku

- Filip Lefenda

Linda Nosková vyhrála na elitním okruhu poprvé v životě čtyři utkání po sobě a postoupila na podniku kategorie WTA 500 v australském Adelaide do největšího čtvrtfinále v kariéře. Osmnáctiletá Češka nedala v souboji kvalifikantek šanci o čtyři roky starší Claire Liuové ze Spojených států. Americké soupeřce vzala v obou sadách dvakrát servis a zvítězila bez ztráty vlastního podání za hodinu a 11 minut dvakrát 6:2.

Nosková navázala na senzační skalp světové osmičky Kasatkinové z úvodního kola a přehrála v Adelaide už čtvrtou lépe postavenou protivnici. Po třech soupeřkách z Ruska tentokrát vyzrála v souboji kvalifikantek na Claire Liuovou ze Spojených států.

V utkání s 59. hráčkou žebříčku WTA šla Češka po dvou brzkých brejcích ze třetího a pátého gemu rychle do vedení 5:1. O dvě hry později Nosková svižnou úvodní sadu ukončila.

Velice podobný scénář měl rovněž set číslo dvě. Nosková, která držela zkušenější Liuovou pod neustálým tlakem, odskočila do trháku 4:0. Náskok dvou brejků už si posléze svěřenkyně trenéra Krupy pohlídala až do samotného závěru.

Na silně obsazené úvodní pětistovce sezony postoupila Nosková do svého největšího kariérního čtvrtfinále. Čelit v něm bude bývalé světové jedničce a vítězce dvou grandslamů Viktorii Azarenkové z Běloruska. O semifinále si na jihu Austrálie zahraje rovněž Markéta Vondroušová, jež vyzve další minskou rodačku Arynu Sabalenkovou.

Adelaide International 1 (ženy, AUS, 826 837 USD, tvrdý povrch)
Osmifinále dvouhry
LINDA NOSKOVÁ (102.) – Claire Liuová (USA, 59.) 6:2, 6:2