Čekání, přesun do haly a odstoupení soupeřky. Muchová vkročila do sezony kuriózní výhrou

- Filip Lefenda

Karolína Muchová (151.) postoupila na podniku WTA 250 v Aucklandu do osmifinále vskutku kuriózním způsobem. Její utkání úvodního kola se Si-jü Wang (50.) bylo v úterý o několik hodin posunuto kvůli dešti a poté za stavu 5:3 pro Češku přeloženo na druhý den. Po dalších patáliích s počasím přesunuli organizátoři středeční zápasy pod střechu, přesto se obě aktérky na kurt opět nedostaly.

Pátá nasazená Číňanka totiž nakonec k dohrávce nenastoupila, a tak se z postupu radovala bez dalšího boje "na dálku" rodačka z Olomouce. Přes úvodní kolo prošla na turnaji ASB Classic 2023 jako jediná ze čtyř českých účastnic. Hned na prvních soupeřkách ztroskotaly na Novém Zélandu Tereza Martincová i sestry Brenda a Linda Fruhvirtovy.

Ušetřené síly bude moci Muchová zúročit v příštím kole. Její soupeřkou bude v premiérovém vzájemném souboji rumunská kvalifikantka Elena Gabriela Ruseová (116.). Meteorologové předpovídají v Aucklandu déšt až do konce týdne pro všechny zbylé dny, a tak by se i ve čtvrtek mělo s největší pravděpodobností hrát v hale.

Pro Muchovou, která v minulé sezoně zaznamenala své jediné čtvrfinále právě pod střechou v Tallinnu, jde směrem k nadcházejícímu střetnutí o dobrou zprávu. Její soupeřka totiž v posledních dvou ročnících vyhrála v uzavřeném prostředí jediný zápas z pěti. V černých číslech pak byla Ruseová v halách naposledy v roce 2019.

ASB Classic, Auckland (ženy, NZL, 259 303 USD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
Si-jü Wang (CHN, 50.) – KAROLÍNA MUCHOVÁ (151.) 3:5 skreč Wang