Hvězdní tvůrci i aktéři. Netflix chystá seriál z tenisového prostředí, představí se celá řada hráčů

- Filip Lefenda

Online poskytovatel audiovizuálního obsahu Netflix zveřejnil minulý týden upoutávku na chystaný dokument z tenisového prostředí. Seriál s příznačným názvem Break Point bude mít premiéru v pátek 13. ledna. Těšit se lze na unikátní náhled do života celé řady mužských i ženských hvězd.

Za seriálem stojí stejný tým tvůrců, který se podílí na veleúspěšné sérii Drive to Survive. Ta dokonale mapuje prostředí závodních vozů Formule 1. V české distribuci vychází seriál, jenž má za sebou čtyři řady a další je ve výrobě, pod názvem F1: Touha po vítězství. Na webu Česko-Slovenské filmové databáze se drží v popředí s uživatelským hodnocením 94 %.

„Myslím, že to bude skvělá show. Nabídli jsme jim dobrý obsah,“ tvrdí kanadský tenista Félix Auger-Aliassime. „Hlavní je, aby to pomohlo tenisu. Bylo by úžasné, kdybychom s odvysíláním tohoto seriálu sledovali nárůst počtu fanoušků,“ řekl šestý hráč světa pro web ATP.

Netflix přiblíží život nejlepších aktérů obou profesionálních okruhů, a to jak na kurtech, tak i mimo ně. „Pro tenis je to skvělé. Jsem rád, že jsem byl součástí natáčení. Šanci dostali i další kluci,“ pochvaluje si Američan Frances Tiafoe.

V dokumentu nechybí ani současná ženská světová dvojka Uns Džábirová. „Chtěla bych, aby fanoušci zjistili, jak vypadá náš každodenní život. Aby si pamatovali, že jsme také jen lidé. Aby viděli, jakým stresem procházíme během přípravy a tréninků,“ podotkla osmadvacetiletá Tunisanka.

Diváci dostanou jedinečný prostor nahlédnout do tenisového zákulisí. Dokument má být protkaný emocemi – ať už vítěznými, či těmi negativními, které doprovázejí kariéru ohrožující zranění.

Kromě výše jmenovaných se v první sérii představí z hráčů ATP také Matteo Berrettini, Taylor Fritz, Casper Ruud, Stefanos Tsitsipas, Nick Kyrgios či Thanasi Kokkinakis. Protagonistkami ženského okruhu budou rovněž Iga Šwiateková, Paula Badosaová, Aryna Sabalenková, Maria Sakkariová, Sloane Stephensová či Ajla Tomljanovicová.