Špatný den sester Williamsových! Serena trefila 88 nevynucených chyb, Venus má zraněné rameno

- Jan Vojkůvka

Byl to špatný den pro sestry Williamsovy. V novozélandském Aucklandu obě končí už ve druhém kole a zatímco starší z nich trápí drobné zranění, mladší předvedla výkon, který hodnotí jako mizerný.

Jeden z nejhorších zápasů kariéry, co se týče statistik, odehrála v Aucklandu Serena Williamsová, která byla po porážce se svou krajankou Madison Brengleovou hodně zklamaná. Není se ale čemu divit, favorizovaná hráčka měla v utkání 12 brejkbolů, ale využila jen dva a zahrála 88 nevynucených chyb.

Porážka 4:6, 7:6, 4:6 byla již jen vyústěním špatné hry, kterou předváděla na dvorci. „Snažím se najít nějaké slovo, které by nebylo příliš obscénní,“ přiznala Williamsová na tiskové konferenci, na které také upozornila na náročné povětrnostní podmínky, které její hře neseděly. „Ale prostě jsem tak hrála. Tolik nevynucených chyb je příliš mnoho. Je to prostě moc. Nemohu očekávat vítězství, když trefím tolik chyb. Dělal mi problém vítr, ale moje soupeřka hrála ve stejných podmínkách.

Serena, která v Aucklandu hrála poprvé v kariéře, tak před Australian Open rozhodně nezanechala na dvorci nejlepší dojem. Zejména však ze svého pohledu, sama dobře ví, že pokud chce v Melbourne uspět, bude muset hrát o poznání lépe. „Myslím, že jsem nikdy v kariéře netrefila 88 chyb. Nedokázala jsem vůbec chytit rytmus. Nešel mi return, nikdy jsem takhle špatně nereturnovala. Je to trochu frustrující, obzvlášť, když jsem tolik dřela před sezonou, ale v Melbourne takové podmínky nebudou,“ vzhlíží Williamsová k prvnímu grandslamu. „Musím přes to přejít, nemá cenu se vracet k tak mizerné hře,“ dodala.

Konec na turnaji potkal i její sestru Venus Williamsovou, která sice zvládla utkání prvního kola, ale o pár hodin později už nenastoupila k zápasu kola druhého. Z turnaje odstoupila kvůli zranění pravého ramene. „Tento turnaj miluji a jsem opravdu smutná, že musím odstoupit, ale zároveň jsem šťastná, že jsem měla příležitost tu tento rok být,“ prohlásila vítězka z roku 2015.