Vondroušová si poradila s bývalou světovou dvanáctkou. V Angers zvítězila ve dvou setech

- Jan Vojkůvka

Úspěšný vstup do halového turnaje WTA 125 ve francouzském Angers má za sebou Markéta Vondroušová. Favorizovaná Češka porazila v utkání úvodního kola 6:1 a 7:6(5) bývalou světovou dvanáctku Yaninu Wickmayerovou.

Někdejší finalistka Roland Garros nečelila do stavu 6:1 a 5:1 jedinému brejkbolu a zdálo se, že konec zápasu je otázkou pouhých minut. Pak se ale karty zcela obrátily – Belgičanka minimalizovala množství chyb, zatímco zaskočená Vondroušová úplně vypadla z tempa.

O vítězce druhé sady tak musel rozhodnout až tiebreak, v němž se do hry Wickmayerové přeci jen vkradla nervozita. Od stavu 5:5 ukořistila sokolovská rodačka obě závěrečné výměny, a mohla tak po nečekaných komplikacích slavit kýžený postup do osmifinále.

Ačkoliv je Wickmayerová aktuálně až 322. hráčkou světa, prokázala, že i ve 33 letech má stále nesporné kvality. Bývalá světová dvanáctka přerušila v roce 2020 kariéru kvůli těhotenství. V dubnu minulého roku se jí narodila dcera a letos se belgická tenistka vrátila k tenisu. Přestože dosáhla na několik zajímavých výsledků a pracuje na návratu do první světové stovky, prozatím na ty nejlepší nestačí.

To se potvrdilo i v utkání proti Vondroušové, která hraje teprve třetí turnaj po návratu ze zranění. Vítězku listopadového podniku ITF v Shrewsbury pořádně potrápila, v koncovce však byla česká hráčka úspěšnější.

Vondroušová se v osmifinále turnaje v Angers utká buď se sedmou nasazenou Bulharkou Viktorijí Tomovovou, nebo tchajwanskou kvalifikantkou Joannou Garlandovou. Toto utkání se bude hrát v úterý.