Los turnaje v Angers: Češky budou v prvním kole favoritkami

- Jan Vojkůvka

Turnaj WTA 125k Series ve francouzském Angers poznal svůj los hlavní soutěže. Jeho součástí byly i dvě české tenistky Markéta Vondroušová s Karolínou Muchovou, které budou v úvodním kole favoritkami.

Původně měly na turnaji v Angers startovat hned tři české tenistky. O víkendu se ovšem nakonec Linda Nosková odhlásila, díky čemuž místo v hlavní soutěži zaujala právě Karolína Muchová. Té hrozilo, že bude muset absolvovat nevyzpytatelnou kvalifikaci, které se však vyhne.

Soupeřkou šestadvacetileté Muchové bude v prvním kole domácí Clara Burelová. Bývalá světová devatenáctka bude proti o pět let mladší Francouzce plnit roli favoritky. Burelová v tomto kalendářním roce neprožívá zrovna nejlepší období, její výkony jsou jako na houpačce a v halovém prostředí má letos bilanci 0-2.

Ještě lepší výchozí pozici pro první kolo má třiadvacetiletá Markéta Vondroušová. Tu v prvním kole čeká třiatřicetiletá Belgičanka Yanina Wickmayerová, které patří pozice až ve čtvrté stovce světa a v roce 2022 objížděla až na výjimky převážně turnaje ITF.

Pokud české hráčky v úvodním kole uspějí, hrozí jim v osmifinále mnohem náročnější překážky. Vondroušová by mohla narazit na nasazenou sedmičku Viktoriji Tomovovou, Muchová by se pak mohla střetnout s turnajovou osmičkou Varvarou Gračevovou.

Nejvýše nasazenou hráčkou v Angers je Číňanka Šuaj Čang, loňská finalistka a 24. hráčka světového žebříčku. Pozici turnajové dvojky bude hájit 53. tenistka žebříčku WTA Angelina Kalininová z Ukrajiny.