Zverev uspíšil svůj návrat po zranění, zlákal ho bratrský souboj. Co plánuje dál?

- Petr Sumbal

Alexander Zverev, kterému pokazilo druhou polovinu letošní sezóny vleklé zranění, se nečekaně brzy objevil zpět na kurtu. Letošní kalendář ATP turnajů již sice žádný turnaj nenabízí, německý tenista se však uvolil ke startu na charitativním klání, kde se utkal se svým bratrem Mischou a zároveň prezentoval svou vlastní nadaci, která pomáhá dostávat léky pro děti do rozvojových zemí.

Alexander Zverev, jenž se vinou dlouhodobého zranění propadl až na dvanácté místo žebříčku, se již jistě nemůže dočkat svého návratu na kurty. Aby si tohle čekání zkrátil, a zároveň pomohl dobré věci, zúčastnil se charitativní akce Foundation Gala. V exhibičním zápase si zahrál 2. prosince na německé půdě se svým starším bratrem Mischou Zverevem.

Ač se samozřejmě nejednalo o soutěžní zápas a o výsledek zde vůbec nešlo, můžeme si připomenout, že 25letý Alexander a jeho o deset let starší bratr Mischa se doposud utkali v oficiálních utkáních třikrát. První dva souboje vyhrál Mischa a naposledy se v roce 2018 radoval z vítězství Alexander.

Zatímco Alexander patří mezi nejužší tenisovou špičku, kariéra Mischi je zřejmě již definitivně u konce. Letos odehrál jen šest utkání a naposledy se na kurtech objevil v srpnu na malých turnajích kategorie ITF. Mnohem častěji se bývalý 25. hráč světa věnuje své trenérské a také mediální kariéře, v uplynulé sezóně jsme ho mohli vídat například v roli experta na stanici Eurosport.

Alexander, jenž to dotáhl nejvýš na druhé místo světového žebříčku, by si přál, aby tímto exhibičním duelem udělal definitivní tečku za smolnou sezónou 2022. První polovinu roku měl Zverev ještě poměrně vydařenou, do června se stihl probojovat do finále dvou turnajů a zahrál si semifinále French Open.

Jenže právě na pařížském grandslamu se objevil německý tenista na kurtech doposud naposledy, semifinálové klání s Rafaelem Nadalem opouštěl kvůli vážnému zranění kotníku na kolečkovém křesle.

Původně si Zverev přál provést svůj návrat už na listopadovém Davis Cupu, ale ze hry ho vyřadilo další zranění. S tréninkem byl tak nakonec schopen opět začít až na začátku listopadu a vše nyní směřuje k přípravě na sezónu 2023, přičemž bylo už dříve oznámeno, že se Zverev zúčastní také exhibiční akce Diriyah Tennis Cup v Saúdské Arábii.

Následovat by měl týmový United Cup a pak pravděpodobně další australské turnaje postupně směřující až k prvnímu grandslamu sezóny Australian Open.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Alexander Zverev (@alexzverev123)