Gambleři znovu řádili. Už s nimi něco udělejte, hněvá se Svrčina

- Radek Štohl

Bojoval, co to šlo, v prvním setu dokonce stáhl manko 1:5. Ani to však k postupu do osmifinále dvouhry challengeru ve španělském Maspalomas nevedlo. Českého mladíka po pondělní porážce s Belgičanem Michaelem Geertsem (6:7, 3:6) navíc rozhněvaly vzkazy gamblerů.

„Už s nimi něco udělejte,“ směřoval Svrčina zprávu na Instagramu směrem k ITF. „Prohrajete zápas, sami jste naštvaní. A první, co se po utkání stane, jsou vzkazy od mnoha lidí, kteří vám vyhrožují smrtí. Něco by se mělo stát, a ne pořád o tom jenom mluvit,“ zlobí se talentovaný Čech.

Svrčina vstoupil do prvního kola singlu brejkem, následně prohrál pět gemů v řadě. O první sadu ještě zabojoval, srovnal na 5:5 a nakonec si přes odvrácený setbol ve dvanácté hře vynutil tiebreak. Ten ale pro něj skončil neúspěšně.

Dvacetiletý tenista ve druhém setu sice okamžitě stáhl brejk soupeře, přesto prohrával 2:5. V osmém gemu podruhé v sadě uspěl na returnu, za stavu 3:5 však neodvrátil druhý mečbol, po kterém na španělském turnaji dohrál.

Dalibor Svrčina se za letošní sezonu nemusí stydět, znovu se mu vydařil progres. Na titul ze singlu sice nedosáhl, ze 306. místa žebříčku dvouhry ovšem poskočil na 221. příčku. Čtyřikrát v sezoně postoupil do finále, dvakrát si ho zahrál na challengeru. V Prostějově mimo jiné přehrál člena elitní stovky Federica Coriu (75.).