Kvitová i Štěpánek byli při otevření nového Centra pohybové medicíny Pavla Koláře

- Redakce

Za účasti dvojnásobné wimbledonské šampionky tenistky Petry Kvitové, daviscupového vítěze Radka Štěpánka, dvojnásobného olympijského vítěze judisty Lukáše Krpálka či oštěpařského rekordmana Jana Železného byla ve čtvrtek slavnostně otevřena v Praze na Chodově nová pobočka Centra pohybové medicíny Pavla Koláře. Doplnila centrum v Jinonicích a nahradila dřívější na Chodově.

„Začínali jsme asi ve dvaceti lidech a dnes je nás dvě stě. Mezi zaměstnanci jsou fyzioterapeuti, ale i lékaři různého zaměření. Jde nám o to najít propojení superspecializační s integrovanou medicínou,“ řekl novinářům uznávaný expert na pohybový aparát Kolář, který první pobočku otevřel před deseti lety.

Na ploše 1951 metrů čtverečních je 25 ordinací včetně rehabilitačního sálu. Do nového sídla se centrum přesunulo poté, co mu v jiné budově na Chodově skončila nájemní smlouva a nebyla prodloužena. U otevření nechyběli z bývalých elitních sportovců také Radek Štěpánek, Roman Šebrle či Kateřina Neumannová. Mezi hosty byl i trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý.

„Je to jedna z poboček, která je zaměřená na pohybový systém. Tím ale není jen skelet a svaly, ale i interní, kardiovaskulární, respirační nebo imunitní systém. Záměrem našeho centra není jen ortopedie nebo neurologie, ale součástí je i imunolog, endokrinolog, rentgenolog a celá řada dalších oborů, které integrují pohybový systém a mají za úkol tu medicínu spojovat,“ dodal Kolář.


Galerie