Druhé finále v řadě! Menšík si v Egyptě poradil s Berrettinim

- Jan Vojkůvka

Jakub Menšík prokazuje na sklonku sezony výbornou formu. Sedmnáctiletý český talent, který minulý týden vyhrál pětadvacítku v řeckém Heraklionu, si na patnáctce v Šarm aš-Šajchu zahraje druhé finále v řadě. Itala Jacopa Berrettiniho porazil po 126 minutách dvakrát 6:4.

Menšík se v závěru probíhající sezony prezentuje skvělými výkony. Už minulý týden nepoznal přemožitele na turnaji v Heraklionu, kde si podmanil svou první pětadvacítku v kariéře. A tento týden pokračuje na vítězné vlně i v egyptském Šarm aš-Šajchu, kde vyhrál čtvrtý zápas ve čtyřech dnech.

Náročný program se na mladém českém talentu prozatím příliš neprovuje. Naopak dál předvádí stabilní výkony, díky kterým prošel do druhého finále v řadě. V sobotu si ve dvou setech poradil s Jacopem Berrettinim, mladším bratrem světové šestnáctky Mattea Berrettiniho.

Menšík v utkání rozhodně neměl na růžích ustláno. V prvním setu prohrával už 1:4, pak se ale nakopl k obratu a pěti gemy v řadě úvodní dějství strhnul na svou stranu. Ve druhé sadě naopak vedl 4:2, ale Berrettini ještě nesložil zbraně a povedlo se mu srovnat na 4:4.

To bylo ovšem ze strany italského tenisty vše. Koncovka totiž znovu patřila Menšíkovi, který v závěru střetnutí získal sedm fiftýnů v řadě a duel dotáhl do vítězného konce.

V nedělním souboji o třetí profesionální titul čeká na Menšíka pátý nasazený Saba Purtseladze z Gruzie.