Naše prohra v Davis Cupu? Stejně to nikoho nezajímá, říká člen Top 10 Fritz

- Marek Bartošík

Po vyřazení Spojených států z Davis Cupu zaujal svými výroky týmový lídr Taylor Fritz. Aktuálně devátý hráč žebříčku ATP sice zvládl své utkání proti Lorenzovi Musettimu, po prohrách Francese Tiafoea a páru Tommy Paul, Jack Sock ale Američané padli s odhodlanými Italy 1:2 na zápasy. Pětadvacetiletý Fritz se posléze nechal slyšet, že porážky sice lituje, ale americká veřejnost stejně tuto týmovou soutěž neřeší.

„Myslím, že je všem jedno, jestli vyhrajeme. I kdybychom měli získat titul, na ESPN nebo jiných sportovních kanálech by se o tom nemluvilo. Kdybychom vyhráli, možná bychom byli mile překvapení, ale to si nemyslím,“ vyjádřil se Fritz.

Američané vypadli navzdory jeho výhře 7:6(8) a 6:3 nad Lorenzem Musettim ve španělské Málaze ve čtvrtfinále, nenavázali tak na povedené představení ze základní skupiny v Glasgow, kde porazili Brity a Kazachy.

„Davis Cup vnímám tak, že ho buď celý vyhrajete, nebo ne. Není to tak, že uhrajete finále a jste šťastní, že jste byli ve finále. Je jedno, jestli prohrajete ve čtvrtfinále, semifinále nebo finále,“ doplnil nejlepší americký tenista současnosti, který na nedávném Turnaji mistrů postoupil do semifinále.

Fritz letos opanoval tři turnaje včetně Masters v Indian Wells, na Wimbledonu si zahrál čtvrtfinále a na Australian Open dokráčel do osmifinále. Sezónu zakončil s výrazně kladnou bilancí 46 výher a 21 porážek.

Úspěch v Davis Cupu mohl být (nejen) pro Fritze krásnou tečkou za sezónou, Američané si však na svůj první titul v této týmové soutěži od roku 2007 musejí ještě počkat.