Turnaj mistrů: Rubljov vybojoval postup do semifinále na úkor Tsitsipase, Djokovič vydřel výhru po třech hodinách

- Redakce

Šestý hrací den Turnaje mistrů v Turíně měl na programu závěrečná vystoupení v rámci Červené skupiny. Její jistý vítěz Novak Djokovič udolal v odpoledním duelu finalistu posledních dvou ročníků Daniila Medveděva, jenž už byl po dvou porážkách bez šance na postup, ale vzdoroval přes tři hodiny. Přímý souboj o poslední volné místo v semifinále večer vyhrál Andrej Rubljov, který porazil ve třech setech Stefanose Tsitsipase.

Rubljov posledním semifinalistou
Posledním semifinalistou letošního Turnaje mistrů se v Turíně stal Andrej Rubljov (7.). Ruský tenista otočil závěrečný zápas skupinové fáze proti Stefanosi Tsitsipasovi (3.) a raduje se při své třetí účasti na akci z premiérového postupu mezi čtyři nejlepší. Řeckého šampiona z roku 2019 porazil rodák z Moskvy za hodinu a 42 minut po setech 3:6, 6:3 a 6:2.

O osudu prvních dvou sad rozhodl shodně jediný ztracený servis. Až v rozhodujícím dějství se dovedl Rubljov utrhnout na rozdíl dvou brejků a dovedl utkání do vítězného konce. O finále si v sobotu zahraje proti Casperu Ruudovi (4.) z Norska.

Druhé semifinále obstarají Srb Novak Djokovič (8.) a Taylor Fritz (9.) ze Spojených států amerických.

Djokovič po tříhodinové bitvě udolal Medveděva
Pořádně těžkou práci měl v pátek Novak Djokovič (8.) s Daniilem Medveděvem (5.). Favorizovaný Srb, který předchozí dva zápasy vyhrál bez ztráty setu, se tentokrát zdržel na dvorci přes tři hodiny.

Ačkoliv v rozhodujícím třetím setu prohrával 4:5 se ztraceným podáním, povedlo se mu v desátém gemu získat brejk zpátky a vynutit si rozhodující tiebreak. V něm už Djokovič dominoval, zvítězil 7:2 a celé utkání strhnul na svou stranu po výsledku 6:3, 6:7(5), 7:6(2).

Nitto ATP Finals, Turín (muži, ITA, 14 750 000 USD, tvrdý povrch – hala)
Červená skupina
Daniil Medveděv (5.) – Novak Djokovič (SRB, 8.) 3:6, 7:6(5), 6:7(2)
Stefanos Tsitsipas (GRE, 3.) – Andrej Rubljov (7.) 6:3, 3:6, 2:6

Zelená skupina
Koolhof (NED), N. Skupski (GBR) – Dodig (CRO), Krajicek (USA) 7:5, 4:6, 10:6
Mektič, M. Pavič (oba CRO) – Kokkinakis, Kyrgios (oba AUS) 7:6(4), 7:6(4)