Turnaj mistrů: Djokovič druhým semifinalistou! Medveděv přišel o naději na postup

- Redakce

V rámci čtvrtého hracího dne Turnaje mistrů bylo na programu druhé kolo dvouher v Červené skupině. Vítěz z úvodní rundy Novak Djokovič postoupil po výhře ve dvou setech nad Andrejem Rubljovem pojedenácté na Turnaji mistrů do semifinále. V něm ho jistojistě nedoplní Daniil Medveděv, který prohrál ve večerním utkání třísetovou bitvu se Stefanosem Tsitsipasem. Řecký tenista si to v sobotu rozdá o postup ze skupiny s Rubljovem.

Tsitsipas si udržel naději na semifinále, Medveděv končí
Stefanos Tsitsipas (3.) porazil na Turnaji mistrů v souboji bývalých šampionů po téměř dvou a půl hodině 6:3, 6:7(11) a 7:6(1) Daniila Medveděva (5.) a vykřesal naději na postup z Červené skupiny. Řek mohl duel ukončit už ve zkrácené hře druhého setu, heroický tiebreak ale po třech nevyužitých mečbolech ztratil poměrem 11:13. V rozhodujícím dějství byl Tsitsipas na pokraji porážky a vyřazení z turnaje, dokázal ovšem otočit z 3:5 na 6:5 a vynutil si druhý tiebreak. V tom získal před výměnou stran všech šest úvodních výměn a soupeři už v závěru povolil jen lehkou korekci skóre. Tsitsipas si v pátek zahraje v přímém souboji o postup do semifinále s dalším Rusem Andrejem Rubljovem (7.). Pro finalistu posledních dvou ročníků Medveděva skončí letošní podnik pro osm nejlepších hráčů sezony už po skupinových bojích.

Djokovič udolal Rubljova a může vyhlížet semifinále
Novak Djokovič (8.) vyhrál i druhý zápas Červené skupiny Turnaje mistrů proti Andreji Rubljovovi (7.) 6:4, 6:1 a je po Ruudovi druhým postupujícím do semifinále. Rubljov i přes vyrovnanější první set, který rozhodl až brejk na jeho podání v posledním gemu, tahal proti skvěle servírujícímu Djokovičovi celé utkání za kratší konec. Srb si už ve druhém setu dokráčel za bezproblémovým triumfem a může se těšit na účast mezi nejlepšími čtyřmi účastníky celého turnaje.

Pětinásobný vítěz akce Djokovič zdolal v pondělí 6:4 a 7:6(4) Řeka Tsitsipase. Dnes porazil bez ztráty setu i Rubljova a postoupil v Turíně předčasně pojedenácté do semifinále.

Nitto ATP Finals, Turín (muži, ITA, 14 750 000 USD, tvrdý povrch – hala)
Červená skupina
Andrej Rubljov (7.) – Novak Djokovič (SRB, 8.) 4:6, 1:6
Stefanos Tsitsipas (GRE, 3.) – Daniil Medveděv (5.) 6:3, 6:7(11), 7:6(1)

Zelená skupina
Koolhof (NED), N. Skupski (GBR) – N. Mektič, M. Pavič (oba CRO) 4:6, 6:7(3)
Dodig (CRO), Krajicek (USA) – Kokkinakis, Kyrgios (oba AUS) 6:3, 4:6, 6:10