BJK Cup: Češky odehrají kvalifikaci příštího ročníku proti Ukrajině

- Jan Vojkůvka

Před finálovým zápasem letošního Billie Jean King Cupu byla ve Velké Británii rozlosována kvalifikace pro příští ročník. Svého soupeře se dozvěděly i druhé nasazené Češky, které se 14. a 15. dubna představí proti Ukrajině.

Český BJKC tým, který v probíhajícím ročníku skončil v semifinále, byl do losu kvalifikace pro příští sezonu nasazen jako druhý nejvyšší. Los, kterého se zúčastnila i legendární Billie Jean Kingová, nakonec určil, že se Češky utkají s Ukrajinou.

Los také rozhodl o tom, že domácím celkem bude Ukrajina. Kde se ale bude hrát, o tom se teprve rozhodne. Kvůli válečné situaci mezi Ukrajinou a Ruskem není jisté, zda podmínky dovolí, aby se kvalifikační utkání odehrálo právě na ukrajinském území. Mělo by se tak nejspíš hrát na neutrální půdě.

„Říkal jsem si, že je škoda, že jsme včera nevyhráli, abychom si ušetřili nervy,“ řekl kapitán Petr Pála. Finalisté letošního BJK Cupu (Austrálie a Švýcarsko) totiž mají zajištěnou účast i na finálovém turnaji v roce 2023. „Byl jsem nervózní, abychom nehráli hlavně v Brazílii nebo v Mexiku,“ smál se.

„Ukrajina má čtyři hráčky v první stovce. My se musíme zkoncentrovat na to, aby holky byly zdravé. Věřím, že budeme mít silný tým,“ dodal Pála s tím, že o nominaci se bude nejspíš rozhodovat po březnovém turnaji v Miami.