Next Gen ATP Finals: Postup do finále! Lehečka vyřadil doposud neporaženého Strickera

- Redakce

Jiří Lehečka slaví v italském Miláně postup do finále Turnaje mistrů do 21 let! V semifinále Next Gen ATP Finals si poradil s doposud neporaženým Švýcarem Dominicem Strickerem, kterého porazil po setech 4:1, 4:3(4), 2:4, 4:1. Ve druhém semifinále v Allianz Cloud Areně uspěl Brandon Nakashima ze Spojených států, když udolal Brita Jacka Drapera.

Lehečka šel do utkání v roli favorita, což na kurtu nakonec také potvrdil. Klíčové bylo zejména to, že se proti riskantně hrajícímu a chybujícímu soupeři dokázal vyhnout vlastním nevynuceným chybám. A tak zatímco Stricker zaznamenal sice 24 vítězných úderů, ale zároveň 16 nevynucených chyb, Lehečka měl bilanci 24 winnerů a jen 7 errorů.

Po hladce získaném prvním setu musel o osudu druhé sady rozhodovat tiebreak. V něm sice Lehečka prakticky přišel o vedení 5:1, ale po ztrátě třech míčků v řadě se dokázal zmobilizovat a druhé dějství ukořistil.

Stricker se ještě šance na úspěch nevzdal a ziskem třetího setu duel zdramatizoval, jenže čtvrtý set už zase nabídl zcela jiný obrázek. Lehečka se rychle prodral do vedení 3:0, duel doservíroval a vybojoval postup do finále.

„Dnes šlo všechno tak, jak jsem chtěl. Včera i dnes jsem se svým týmem o tomto utkání mluvil a plán byl takový, že musím být na kurtu hlavně uvolněný a užít si to,“ hodnotil Lehečka. „Dominic hrál neuvěřitelně, takže jsem za toto vítězství velmi rád.“

V sobotním finále se český tenista utká s Američanem Brandonem Nakashimou (49.), který si poradil s Britem Jackem Draperem (41.) ve čtyřech setech.

Intesa Sanpaolo Next Gen ATP Finals, Milán (muži, ITA, 1 400 000 USD, hala – tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
Dominic Stricker (SUI, 111.) – JIŘÍ LEHEČKA (74.) 1:4, 3:4(4), 4:2, 1:4
Brandon Nakashima (USA, 49.) – Jack Draper (GBR, 41.) 4:3(6), 1:4, 4:2, 4:3(5)