WTA

Nejlepší deblistka sezony! Siniaková před BJKC převzala prestižní ocenění

- Radek Štohl

Triumf z Turnaje mistryň jí velmi těsně utekl, ocenění nejlepší deblistky sezony nikoliv. Kateřina Siniaková zakončí tenisový rok 2022 na prvním místě žebříčku čtyřhry, díky čemuž ještě před odletem na Billie Jean King Cup do Glasgow převzala cennou trofej.

Šestadvacetiletá Češka v letošní sezoně absolvovala třináct turnajů ve čtyřhře, osm vedle Barbory Krejčíkové. S tradiční parťačkou ovládly Australian Open, Wimbledon a US Open, na nedávno skončeném Turnaji mistryň byly blízko další trofeje. Ve finále proti deblu Kuděrmetovová, Mertensová vedly v supertiebreaku 7:2, koncovku ale neustály.

Siniaková na zbývajících pěti podnicích hrála s Bernardou Peraovou, Clarou Tausonovou, Storm Sandersovou, Leylah Fernandezovou a Kristinou Mladenovicovou. S Peraovou (Melbourne Summer Set 2), Sandersovou (Berlín) a Mladenovicovou (Monastir) vybojovala další tři tituly.

Šest triumfů společně s dalšími výsledky zajistilo Siniakové 6 890 bodů, díky tomuto skvělému počinu přezimuje na samém vrcholu ženského žebříčku čtyřhry. Druhá Veronika Kuděrmetovová na Siniakovou ztrácí 855 bodů, třetí Barbora Krejčíková 953 bodů.

Siniaková zakončí sezonu na pozici nejlepší deblistky světa už potřetí v kariéře, v minulosti se jí to vydařilo v letech 2018 a 2021.

„Určitě jsem moc ráda, že se mi to znovu povedlo. Je to čest. A samotné focení byla taková rychlovka, spíše formalita, ale přesto jsem si to užila. Byla jsem moc ráda, že jsem mohla znovu držet pohár,“ řekla Siniaková.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Katerina Siniakova (@siniakovakaterina)