ATP

Next Gen ATP Finals: Lehečkovi ubyl velký soupeř, dostal hratelnou skupinu

- Radek Štohl

Jiří Lehečka zná své soupeře pro Next Gen ATP Finals. V úterý jednadvacetiletý Čech bude o postup do semifinále bojovat s triem Brandon Nakashima, Francesco Passaro a Matteo Arnaldi.

Lehečka v probíhající sezoně dokráčel do semifinále turnaje ATP v Rotterdamu, čtvrtfinále v Kitzbühelu. Vyhrál domácí challenger v Liberci, na challengeru v Mauthausenu postoupil do finále. I díky těmto výsledkům si vybojoval účast v Miláně.

Na Turnaj mistrů do 21 let se definitivně kvalifikoval ve druhé polovině října, v neděli se dozvěděl los své zelené skupiny. Zprvu to vypadalo na velkou šichtu, původně se mimo jiné měl utkat s Holgerem Runem. Vítěz turnaje Masters v Paříži se však po snovém týdnu z Next Gen ATP Finals na poslední chvíli odhlásil. Naopak bude plnit roli náhradníka na Turnaji mistrů v Turíně.

Místo Runeho se do turnaje v Miláně nakonec dostal Matteo Arnaldi (134.), který má na kontě tři challengerová finále v letošní sezoně, na jednom z nich uspěl.

Jiří Lehečka (74.) se rovněž utká s Brandonem Nakashimou (49.), který ve druhé polovině září vyhrál turnaj kategorie ATP v San Diegu. Ve Wimbledonu dokráčel do osmifinále, na French Open a US Open si připsal třetí kolo.

Posledním do party je Francesco Passaro (119.). Italský tenista ještě do konce února hrál na turnajích nižší kategorie ITF, ve zbytku sezony pětkrát postoupil do finále challengeru, jednou slavil titul.

Červenou skupinu tvoří Lorenzo Musetti (23.), Jack Draper (41.), Ťün-sin Ceng (90) a Dominic Stricker (111.).

První zápasy startují v úterý odpoledne, v pátek jsou na programu semifinále. Finále o den později.