Turnaj mistryň: Krejčíková se Siniakovou přidaly další rychlé vítězství. V singlu se rozhodlo o další semifinalistce

- Redakce

Na Turnaji mistryň v americkém Fort Worthu byl na programu pátý hrací den, který nabídl také třetí představení Kateřiny Siniakové a Barbory Krejčíkové. Rozjeté Češky, jež už měly před svým posledním skupinovým utkáním jistý postup do semifinále, porazily za pouhých 58 minut domácí hvězdy Coco Gauffovou a Jessicu Pegulaovou. Ze skupiny Nancy Richeyové si vybojovala postup ze druhého místa Aryna Sabalenková, která porazila Američanku Jessicou Pegulaovou. Maria Sakkariová poté stvrdila svůj postup z prvního místa vítězstvím proti Uns Džábirové.

Česká dvojice Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková už mohla přistoupit k poslednímu skupinovému zápasu na Turnaji mistryň zcela v klidu, už před zápasem totiž měla jistotu postupu z prvního místa. Možná i díky tomu Krejčíková se Siniakovou předvedly další takřka bezchybné představení, když nedaly šanci Američankám Coco Gauffové a Jessice Pegulaové, které porazily za pouhých 55 minut 6:2, 6:1.

České tenistky zápasu dominovaly od začátku až do konce. Ani jednou nepřišly o svůj servis a podání svých soupeřek, které nakonec ve skupině obsadily poslední místo, prolomily hned pětkrát, dvakrát v prvním a třikrát ve druhém setu.

O tom, s kým si K+S zahrají v semifinále Turnaje mistryň, rozhodne sobotní program, který zahrnuje poslední dvě utkání skupiny Pam Shriverové.

Krawczyková a Schuursová jsou v semifinále
Američanka Desirae Krawczyková a Nizozemka Demi Schuursová zvládly přímý souboj o postup do semifinále Turnaje mistryň ve Fort Worthu, když ve svém posledním utkání základní skupiny porazily čínskou dvojici I-fan Sü, Čao-süan Jang 7:6(2) a 6:3. Krawczyková se Schuursovou skončily ve skupině Rosie Casalsové druhé, z prvního místa postupují do semifinále Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková.

Sakkariovou doplnila v semifinále Sabalenková
V prvním singlovém pátečním utkání porazila Aryna Sabalenková Jessicu Pegulaovou 6:3, 7:5, čímž udržela své naděje na postup do semifinále. Její pokračování v turnaji později potvrdil výsledek druhého singlového utkání. Americká tenistka naopak na letošní Turnaj mistryň nebude mít nejlepší vzpomínky, z Fort Worthu bude odjíždět bez jediného vítězství v singlovém i deblovém turnaji.

V posledním zápase skupiny Nancy Richeyové přidala třetí vítězství na své konto Maria Sakkariová, která tak potvrdila svůj postup z prvního místa. Třetí místo ve skupině zbylo na Tunisanku Uns Džábirovou, která Sakkariové podlehla 2:6, 3:6. Z druhého místa a průniku do semifinále se mohla definitivně radovat Sabalenková.

Turnaj mistryň, Fort Worth (ženy, USA, 5 000 000 USD, hala – tvrdý povrch)
Skupina Rosie Casalsové
KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ – Gauffová, Pegulaová (obě USA) 6:2, 6:1
Sü, Jang (obě CHN) – Krawczyková (USA), Schuursová (NED) 6:7(2), 3:6

Skupina Nancy Richeyové
Jessica Pegulaová (USA, 3.) – Aryna Sabalenková (7.) 3:6, 5:7
Uns Džábirová (TUN, 2.) – Maria Sakkariová (GRE, 5.) 2:6, 3:6