Turnaj mistryň: Šwiateková na úvod dominovala, Garcíaová skolila Gauffovou

- Marek Bartošík

V americkém Fort Worthu pokračoval druhým hracím dnem Turnaj mistryň neboli WTA Finals. V akci byla světová jednička Iga Šwiateková z Polska, která v prvním skupinovém utkání nedala šanci Darji Kasatkinové a zvítězila po setech 6:2, 6:3. Ve druhém singlovém duelu si Francouzka Caroline Garcíaová poradila s americkou hvězdou Coco Gauffovou poměrem 6:4 a 6:3. Na programu byly opět i dva deblové souboje, z výher se radovaly Elise Mertensová s Veronikou Kuděrmetovovou a Beatriz Haddadová Maiaová s Annou Danilinovou. Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou měly tentokrát volno.

Šwiateková začala ve Fort Worthu vítězně
Pouze pět gemů ztratila ve svém prvním utkání na letošním Turnaji mistryň světová jednička Iga Šwiateková. Polská hvězda si ve skupině Tracy Austinové poradila s Darjou Kasatkinovou (8.) po setech 6:2 a 6:3, na kurtu se zdržela hodinu a 22 minut.

Šwiateková v jednoznačném utkání odvrátila všechny tři brejkboly soupeřky, sama udeřila na returnu dvakrát v prvním a jednou ve druhém setu. Trojnásobná grandslamová šampionka tak porazila Kasatkinovou i v pátém letošním střetnutí.

Garcíaová si poradila s Gauffovou
Vítězně vstoupila do WTA Finals v americkém Fort Worthu také Caroline Garcíaová (6.). Zkušená Francouzka přehrála ve skupině Tracy Austinové americkou teenagerku Coco Gauffovou (4.) po hodině a 18 minutách 6:4 a 6:3.

Mírně favorizovaná Gauffová sice hned v prvním gemu získala výhodu brejku, Garcíaová však úvodní sadu díky dvěma úspěchům na returnu otočila. Ve druhém dějství si devětadvacetiletá Francouzka nejprve nepohlídala náskok 3:1, další brejk ze šesté hry už ale udržela až do konce střetnutí.

Turnaj mistryň, Fort Worth (ženy, USA, 5 000 000 USD, hala – tvrdý povrch)
Skupina Tracy Austinové
Iga Šwiateková (POL, 1.) – Darja Kasatkinová (8.) 6:2, 6:3
Coco Gauffová (USA, 4.) – Caroline Garcíaová (FRA, 6.) 4:6, 3:6

Skupina Pam Shriverové
Kuděrmetovová (-), Mertensová (BEL) – L. Kičenoková (UKR), Ostapenková (LAT) 3:6, 6:1, 10:6
Dabrowská (CAN), Olmosová (MEX) – Danilinová (KAZ), Haddadová Maiaová (BRA) 5:7, 0:6