Těhotná Kerberová chce hrát už v příštím roce. Počítám s chůvou, říká Němka

- Filip Lefenda

Německá tenistka Angelique Kerberová dlouhou „mateřskou dovolenou“ neplánuje. Těhotná vítězka tří grandslamových titulů, jež očekává na jaře příchod prvního potomka, se chce zapojit do soutěžního kolotoče už během nadcházející sezony.

Kerberová se naposledy představila na přelomu června a července na Wimbledonu, kde vypadla turnajová šampionka z roku 2018 ve 3. kole na raketě Belgičanky Mertensové. Z dalších akcí se bývalá světová jednička odhlásila. Krátce před US Open pak oznámila, že je těhotná.

„Hrát dva proti jedné by nebylo fér,“ vtipkovala tehdy čtyřiatřicetiletá rodačka z Brém. Jak ale nyní potvrdila v rozhovoru pro Sport Bild, k aktivnímu hraní se chce vrátit, i vzhledem k jejímu věku, co nejdříve.

„Asi se to ale povede až ke konci roku. Jako první grandslam se reálněji jeví US Open než Wimbledon. Pokud to ale vyjde už v All England Clubu, zlobit se nebudu,“ poodkryla plány stříbrná medailistka z olympiády v Riu.

Po pauze nehodlá být na okruhu do počtu. „Pokud se vrátím, tak jedině stoprocentně připravená. Nechci brát první turnaje pouze jako přípravu,“ má jasno levoruká Němka, jež si v současnosti užívá klidu od cestování.

V příštím roce už by ji na „pracovních cestách“ měl doprovázet nejen potomek, jehož příchod na svět je očekáván na jaře. „Nechci dítě nechávat doma, takže počítám i s chůvou,“ pronesla s úsměvem Kerberová.

Angelique Kerberová uzavřela letošní sezonu s bilancí 13 výher a 11 porážek. Nejlepší turnaj odehrála ve druhé polovině května na antuce ve francouzském Štrasburku. Na akci, jež byla generálkou před grandslamovým Roland Garros, získala svůj celkově čtrnáctý a dosud poslední titul.