VIDEO: Kdo jiný než Paire? Francouz se blýskl geniálním lobem

- Michal Hladký

Už to jsou tři roky od doby, kdy Benoit Paire slavil svůj poslední singlový titul. Už dávno není postrachem soupeřů, teď spíše bojuje hlavně sám se sebou. Avšak když se tenisem baví, dokáže vykouzlit neuvěřitelné údery. Jako například v úterním zápase na challengeru v Brestu.

Utkání prvního kola čtyřhry ovládla norsko-finská dvojice Durasovic, Virtanen, když porazila domácí pár Guinard, Paire po setech 6:4, 3:6 a 10:8. Kýženého vítězství francouzského dua se fanoušci v Brestu nedočkali, přesto se ale náramně bavili.

Naprosto famózním úderem se totiž prezentoval Benoit Paire, když pohlednou výměnu zakončil přesným lobem mezi nohama.

Francouzský tenista by se rád vrátil tam, kde ještě před třemi lety byl – tedy do širší světové špičky. Bývalý 18. hráč světového žebříčku, který bojoval během covidové pandemie s motivací, se od té doby propadl až na současnou 177. pozici.

Třiatřicetiletý Paire ale očividně znova našel chuť k tenisu, nedávno se dokonce připravoval na Mallorce v akademii Rafaela Nadala. I když je Francouzovo nasazení o poznání vyšší než v minulých letech, stále žádného cennějšího výsledku nedosáhl.