Haas má zájem startovat v Aucklandu! Organizátoři však pomýšlejí na jiné tenisové hvězdy

- Jan Havlovic

Bývalá světová dvojka, Tommy Haas chystá návrat na tenisové dvorce! Pro legendárního německého tenistu se bude pravděpodobně jednat o poslední sezonu mezi profesionály. Haas by rád startoval již na turnaji v Aucklandu!

Rodák z Hamburku se vrací na tenisové dvorce po dlouhé době. Poslední soutěžní zápas totiž odehrál v říjnu minulého roku na turnaji ve Vídni, od té doby laboroval se zraněním. V dubnu podstoupil německý tenista operační zákrok prstu u nohy, který bývalou světovou dvojku vyřadil na půl roku ze hry. Nyní se Haas vrací na dvorce!

Bývalá světová dvojka je mezi přihlášenými na Australian Open, avšak Haas zažádal o divokou kartu na turnaj v Aucklandu, kde hrál již čtyřikrát a při své premiéře v roce 1999 došel až do finále. „Tommy je velkým fanouškem tohoto turnaje. Je pro nás pochopitelně jednou z možností. Zajímal se o divokou kartu do hlavní soutěže, ale také o divokou kartu pro start v kvalifikaci,“ upřesnil Karl Budge dotaz bývalé světové dvojky.

Organizátoři ASB Classic však doufají, že "uloví" na poslední chvíli jedno z velkých jmen světového tenisu. Budge uvedl v rozhovoru pro web Stuff, že se pokusí oslovit jednoho z trojice Nadal, Djoković, Federer. „Snažíme se strategicky nechat jednu divokou kartu, kterou následně nabízíme hráčům na poslední chvilku, takže máme stále jednu v rukávu,“ vysvětlil Budge úmysly pořadatelů. 

Organizátorům turnaje v Aucklandu příliš nehraje do karet odhlášení Juana Martína del Potra, který se rozhodl vynechat jak turnaj na Novém Zélandu, tak i následné Australian Open. Aktuální jedničkou mezi přihlášenými je tak Španěl Roberto Bautista Agut, který v loňském roce celý turnaj vyhrál. Na turnaji v největším městě Nového Zélandu se představí také Jiří Veselý!

Bez šance na účast rozhodně není ani Tommy Haas, který má, dle slov Karla Budge, velkou šanci na udělení divoké karty pro start v kvalifikaci! Budge na závěr rozhovoru rovněž uvedl, že jsou připraveni vynaložit určité finanční prostředky pro získání některé z hvězd mužského tenisu! „Máme dostatečně velký finanční obnos, který můžeme použít. Uděláme vše, abychom se nám podařilo získat někoho na poslední chvíli,“ uzavřel Budge rozhovor.