Další mexická zastávka. Bouzková a Siniaková patří mezi favoritky turnaje v Tampicu

- Marek Bartošík

Sotva skončila prestižní tisícovka v Guadalajaře, už je v Mexiku na programu další turnaj. Tenistky se tentokrát představí na menší akci kategorie WTA 125 v Tampicu, kde budou hrát i Marie Bouzková a Kateřina Siniaková. Obě Češky se řadí mezi nejužší favoritky na zisk trofeje.

Marie Bouzková zaútočí ve svém milovaném Mexiku na další kvalitní výsledek. Semifinalistka z velkého turnaje v Guadalajaře figuruje jako nasazená dvojka v pavouku začínající stopětadvacítky v Tampicu.

Světová osmadvacítka, užívající si kariérního maxima, by se měla v prvním kole utkat s Ruskou Elinou Avanesjanovou (126.), která hraje jako všechny její krajanky pod neutrální vlajkou.

Druhou českou účastnicí turnaje je nasazená čtyřka Kateřina Siniaková (49.), jež na úvod změří síly s Alyciou Parksovou (120.). Jednadvacetiletá Američanka nedávno zaujala překvapivým postupem z kvalifikace až do čtvrtfinále prestižní pětistovky AGEL Open v Ostravě.

Jestliže by Siniaková a Bouzková naplnily papírové předpoklady a zvládly první kolo, osmifinále i čtvrtfinále, mohly by na sebe narazit v semifinálovém souboji.

A kdo bude českým reprezentantkám v Tampicu především konkurovat? Nasazenou jedničkou je Belgičanka Elise Mertensová (30.), pozici turnajové trojky obsadila Kanaďanka Leylah Fernandezová (40.). Pozornost si zaslouží také bývalá světová pětka Eugenie Bouchardová (339.) z Kanady.

Klání v Tampicu patří do speciální kategorie WTA 125, která vyplňuje prostor mezi základními podniky WTA a největšími turnaji ITF. Celková dotace akce činí 115 tisíc amerických dolarů, na šampionku čeká slušná porce 160 bodů do žebříčku.

Kompletní los turnaje Abierto Tampico naleznete zde.