Další trofej do sbírek! Kolodziejová s Malečkovou vyhrály šedesátku v Hamburku

- Jan Vojkůvka

Turnaj ITF v německém Hamburku se stal kořistí českých tenistek Miriam Kolodziejové a Jesiky Malečkové. Nasazené jedničky ve finále tamní šedesátky dominovaly, neztratily ani jedno podání a slovinsko-norskou dvojici Veroniku Erjavecovou s Malene Helgovou porazily 6:4, 6:2.

Pětadvacetiletá Kolodziejová, která na začátku října vybojovala po boku Anastasie Detiuc premiérový titul na okruhu WTA, se v posledních týdnech vrátila ke spolupráci s o tři roky starší Malečkovou a český pár se znovu raduje z úspěchu. Po dvou turnajích v Trnavě, kde na jednom turnaji skončily hned v úvodním kole a na druhém vybojovaly postup do semifinále, se Češky vypravily do německého Hamburku, kde nenašly přemožitelky.

Kolodziejová s Malečkovou navíc v průběhu turnaje ITF s dotací 60 tisíc dolarů neztratily ani set, a ve finálovém duelu dokonce neztratily ani jedno podání. Čelily sice čtyřem brejkbolům, všechny ale odvrátily a naopak Erjavecovou s Helgovou obraly třikrát o servis.

České hráčky v Hamburku navázaly na úspěšnou spolupráci z první poloviny roku. V únoru a březnu triumfovaly na turnajích v Antalyi, k čemuž přidaly v květnu postup do finále na šedesátce v Praze. Celkově spolu Kolodziejová s Malečkovou vybojovaly už pátý triumf na okruhu ITF.

Zatímco Malečková letos vybojovala už svůj pátý titul a celkově se raduje ze sedmnácté profesionální trofeje ve čtyřhře, Kolodziejová se i se zmíněným vítězstvím na okruhu WTA v Parmě raduje ze sedmého letošního prvenství. Během kariéry pak posbírala už šestnáct deblových trofejí.

Prvenství v Hamburku oběma českým tenistkám rovněž vylepší jejich postavení ve světovém žebříčku. Kolodziejová má zajištěn posun minimálně na 93. místo světa, Malečková pak bude nejhůře na 119. pozici. Obě pak budou v pondělním vydání deblového žebříčku slavit nová kariérní maxima.