Radost v rodině Medveděvových. Světová čtyřka se pochlubila snímkem narozené dcery

- Jan Vojkůvka

Dobrých zpráv není nikdy dost a další si přichystal pro tenisové příznivce čtvrtý hráč světa Daniil Medveděv. Ten se zařadil po bok novopečených tenisových rodičů Rafaela Nadala a Eliny Svitolinové s Gaelem Monfilsem. Na svých sociálních sítích se pochlubil fotografií své dcery.

Daniilovi Medveděvovi a jeho manželce Darje, kteří jsou svoji od září 2018, se narodila holčička v pátek. V sobotu pak bývalý první hráč světa zveřejnil na svých sociálních sítích fotografii, na které se teprve jednodenním uzlíčkem štěstí pochlubil.

„Vítej na světě, holčičko,“ připsal k fotografii Medveděv, který se za svou ženou vypravil domů do Monte Carla z turnaje v Astaně, kde skrečoval semifinále s Novakem Djokovičem.

V této sezoně se Medveděvovi prozatím nepovedlo navázat na fantastický minulý ročník, během nějž slavil hned čtyři tituly na okruhu ATP a podmanil si premiérový grandslam na US Open. Letos prozatím vyhrál pouze turnaj v Los Cabos a důvodem byly zdravotní obtíže, kterými si v průběhu ročníku prošel.

Finalista letošního Australian Open měl problémy s kýlou, se kterou musel na operaci a vynechal start antukové části sezony. Během turnajů na trávě sice dokráčel dvakrát do finále, ale herní a tréninkový výpadek na něm byl znát. Když pak na US Open vypadl v osmifinále, přišel o post světové jedničky.

Ani v závěru sezony přitom není zcela zdráv. V Astaně nečekaně skrečoval semifinále kvůli problémům s přitahovačem, přičemž poznamenal, že kdyby hrál dál, zranění by se mohlo zhoršit natolik, že by byl nucen vynechat několik měsíců.

Nyní ale může alespoň na chvíli na tenis zapomenout a věnovat se trochu radostnějším starostem.