Nadal prolomil mlčení. Všichni jsou v pořádku a šťastní, vyslal fanouškům dobrou zprávu

- Jan Vojkůvka

Španělský tenista Rafael Nadal a jeho manželka Maria Francisca Perellová prožívají velké životní štěstí. Poté, co se hrdým rodičům v sobotu narodil syn Rafael, dlouho zachovávali mlčení a užívali si radostí v soukromí. Mlčení prolomila bývalá světová jednička takřka po týdnu a fanouškům poslala dobrou zprávu.

Malý Rafael se podle informací narodil předčasně ve 37. týdnu těhotenství. Maria Francisca byla kvůli rizikovému těhotenství dlouho hospitalizována v nemocnici na Mallorce, kam se za ní Nadal vypravil nejen po US Open, ale i po krátké zastávce během nedávného Laver Cupu.

Po sobotním narození syna se čerství rodiče dlouho veřejně nevyjádřili a Nadal prolomil mlčení až ve čtvrtek večer, kdy na svých sociálních sítích všechny ubezpečil, že maminka i dítě jsou v pořádku.

„Po několika dnech a spoustě láskyplných zprávách vám chci všem poděkovat. Všichni jsme velmi šťastní a všichni se mají velmi dobře. Posílám vám velké objetí,“ napsal Nadal.

Jelikož momentálně prožívá jednoznačně nejšťastnější období svého života, je vysoce nejisté, kdy se vrátí na kurty. Podle plánu by měl nastoupil 31. října na turnaji Masters v Paříži, nad jeho účastí se ale vznáší velké otazníky. Stejně tak není jisté, jestli nastoupí na závěrečném Turnaji mistrů, kam se Nadal kvalifikoval poosmnácté v řadě.

Prozatím naopak stále platí, že by Španěl měl odehrát několik exhibičních zápasů s Casperem Ruudem v Jižní Americe, přičemž první duel z této série je na programu už v listopadu v Buenos Aires.