Malý Rafa spatřil světlo světa! Nadal s manželkou pojmenovali syna po otci

- Jan Vojkůvka

Rafael Nadal a jeho manželka Maria Francisca Perellová se v sobotu stali hrdými rodiči! Malý Rafael se podle informací narodil ve 37. týdnu těhotenství na soukromé klinice na Mallorce, kde v posledních týdnech byla Maria Francisca hospitalizována a pod dlouhodobým dozorem.

Podle informací španělského deníku Diario de Mallorca jsou maminka i dítě v pořádku. K porodu sice došlo předčasně, na tuto možnost však byli všichni připravení. I proto byla Nadalova manželka dlouhodobě v nemocnici, aby byla pod lékařským dohledem.

Rizikové těhotenství, kterým si procházela, bylo také důvodem, proč Rafael Nadal předčasně opustil dějiště Laver Cupu. V pátek odehrál rozlučkový zápas s Rogerem Federerem, načež se vypravil zpět na Mallorcu, aby byl poblíž své ženě.

Čerstvě narozený syn dostal po otci jméno Rafael a jeho vstup do života je další kapitolou na dlouhé cestě společným životem obou rodičů. Nadal se s Marií Franciscou znají od dětství a pár spolu tvoří od roku 2005. V roce 2019 pak uzavřeli sňatek.

Nadal byl dlouhou dobu posledním členem slavné tenisové čtveřice, který neměl svého potomka. Roger Federer je otcem dvou dvojčat, Novak Djokovič má syna a dceru a Andy Murray je hrdým tátou čtyř dětí. Nyní má svého pokračovatele rodu i slavný Španěl.

Nadal od porážky na US Open tenis prakticky nehrál a vypravil se pouze na čtyřhru do Londýna. Čas trávil především se svou ženou a s návratem na dvorce příliš nespěchá. V této sezoně by měl odehrát už jen Masters v Paříži a závěrečný Turnaj mistrů.