FOTO: Nováčkem v muzeu. Thiem se dočkal ve Vídni originální pocty

- Marek Bartošík

Minulý týden se ve vídeňském muzeu voskových figurín Madame Tussauds objevili hned dva Dominicové Thiemové. Ten skutečný, který už naplno pracuje na svém návratu mezi tenisovou elitu, se totiž zúčastnil odhalení voskové figuríny v životní velikosti. A ze zveřejněných fotografií se zdá, že se dílo širokému týmu odborníků vydařilo.

„Co je lepší než jeden Dominic Thiem? Dva Dominicové Thiemové,“ zavtipkoval na svém instagramovém účtu Dominic Thiem, který připojil momentku, kdy si fotí selfie se svým voskovým dvojníkem.

Devětadvacetiletý rodák z Vídeňského Nového Města se dočkal originální pocty ve světoznámém muzeu Madame Tussauds v Prátru, kde se nacházejí voskové figuríny osobností z různých odvětví společenské činnosti.

Bývalá světová trojka Thiem (nyní 165. v žebříčku ATP) je vyobrazen při přípravě na čopovaný jednoručný bekhend a oděn je do outfitu, v němž předloni opanoval grandslamové US Open. Tehdy získal nejcennější (a zároveň dosud poslední) ze svých 17 trofejí na elitním okruhu.

„Jsem velmi nadšen z výsledku náročné práce celého týmu Madame Tussauds. Moje dvojče se opravdu vydařilo,“ poznamenal spokojený Thiem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Dominic Thiem (@domithiem)

Projekt „druhého Thiema“ začal v lednu 2021, kdy se oblíbený tenista zúčastnil tříhodinového setkání, během kterého odborníci zaznamenali 250 rozměrů jeho hlavy a těla a vyfotili 180 snímků trpělivého Thiema. Do procesu tvorby se zapojilo přibližně 20 umělců.

Ve vídeňském muzeu Madame Tussauds se ze sportovních osobností nacházejí kromě Thiema ještě třeba fotbalové hvězdy David Alaba a Herbert Prohaska. V londýnské pobočce muzea můžou návštěvníci od roku 2012 obdivovat Rafaela Nadala.