Los AGEL Open: Kvitová s Plíškovou čekají na kvalifikantky, Krejčíkové v osmifinále hrozí odveta s Bencicovou

- Jan Vojkůvka

Ostravský turnaj kategorie WTA 500 poznal v sobotu los hlavní soutěže. V pavouku dvouhry AGEL Open se představí celkem pět domácích tenistek, z nichž hned na dvě čekají kvalifikantky. Tohoto přívětivého losu se dočkaly Petra Kvitová a Karolína Plíšková. O postup do osmifinále budou hrát také Barbora Krejčíková, Karolína Muchová a Tereza Martincová.

Petra Kvitová patří do poslední čtvrtiny pavouka prvního kola a v úvodním kole narazí na jednu z kvalifikantek. V případě, že by uspěla, narazí v osmifinále na turnajovou dvojku Španělku Paulu Badosaovou, která má naopak v první rundě volný los, stejně jako nasazená jednička Iga Šwiateková, trojka Anett Kontaveitová a čtyřka Maria Sakkariová.

Právě s poslední jmenovanou se v osmifinále může utkat Karolína Plíšková, která si také zahraje s úspěšnou kvalifikantkou.

Vcelku dobrý los vyfasovala pro první kolo Barbora Krejčíkovou, na kterou čeká Američanka Shelby Rogersová. O poznání složitější by bylo osmifinále, v němž jí hrozí odveta s Belindou Bencicovou, kterou v sobotu udolala v semifinále v Tallinnu až po třech a půl hodinách boje.

Náročný los naopak obdržely zbývající dvě domácí hráčky. Karolína Muchová narazí na Brazilku Beatriz Haddad Maiaovou, která v této sezoně hraje nejlepší tenis kariéry. Terezu Martincovou pak čeká souboj se Švýcarkou Jil Belen Teichmannovou, která sice měla formu především na jaře, ale ve světovém žebříčku jí patří 36. místo a v Ostravě navíc obhajuje loňské čtvrtfinále.

Hlavní soutěž startuje už v pondělí.

1. kolo dvouhry
Iga Šwiateková – volný los
kvalifikantka – Šuaj Čang (CHN)
kvalifikantka – kvalifikantka
KAROLÍNA MUCHOVÁ – Beatriz Haddad Maiaová (BRA)

Anett Kontaveitová (EST) – volný los
Jil Teichmannová (SUI) – TEREZA MARTINCOVÁ
Viktorija Azarenková – Jekatěrina Alexandrovová
Emma Raducanuová (GBR) – Darja Kasatkinová

Belinda Bencicová (SUI) – kvalifikantka
Shelby Rogersová (USA) – BARBORA KREJČÍKOVÁ
kvalifikantka – KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ
Maria Sakkariová (GRE) – volný los

Jelena Ostapenková (LAT) – Aljaksandra Sasnovičová
Madison Keysová (USA) – Jelena Rybakinová (KAZ)
PETRA KVITOVÁ – kvalifikantka
Paula Badosaová (ESP) – volný los