Rozhodčí a šest sekuriťáků. Vyhrocený souboj se po třech hodinách zvrhl v potyčku

- Filip Lefenda

Nečekaně vyhrocené rozuzlení měl jeden ze čtvrtečních soubojů na halovém challengeru ve francouzském Orléans. Po téměř tříhodinovém boji se do sebe na síti a následně u laviček pustili domácí Corentin Moutet a jeho přemožitel Adrian Andrejev z Bulharska. Oba „kohouty“ od sebe musel oddělit až umpirový rozhodčí.

Nejvýše nasazený Moutet platil v utkání za obrovského papírového favorita. V úvodním setu povolil protivníkovi z třetí stovky žebříčku jen dva gemy a v tiebreaku druhého dějství vedl už 3:1. Pak ale prohrál šest míčů v řadě, aby o hodinu a čtvrt později ztratil skrze další zkrácenou hru i rozhodující set.

Když se pak po urputném tříhodinovém boji vydali oba aktéři podat si ruce na síť, strčil Andrejev do Mouteta ramenem. Francouz se následně vydal na soupeřovu polovinu údery oplácet. Šarvátku musel rozehnat až umpirový rozhodčí.

Domácí tenista po utkání rozvedl incident na sociálních sítích a nenechal na Bulharovi nit suchou. „Nemám potřebu se omlouvat za to, co se přihodilo. Když vás někdo dvakrát pošle do pr***e a dívá se vám u toho do očí, tak si nemůžete pomoci. Musel jsem mu dát najevo, že se to nedělá,“ hájil se Moutet.

„Vyhrožoval mi a říkal, ať na něj počkám mimo kurt. Tak jsem to udělal, ale neukázal se. Byl schovaný na druhé straně se šesti členy ochranky,“ pokračoval se svou verzí Moutet a adresoval rivalovi vzkaz: „Tvé výhrůžky si pamatuju. Až vylezeš z pokoje, kde tě zašili, budu velmi rád, když je splníš. Čekám na tebe,“ dodal 64. hráč žebříčku ATP.

Jeho protivník Andrejev se k situaci nevyjádřil. Dnes v podvečer ho čeká souboj se šestým nasazeným Slovákem Norbertem Gombosem. Útočit v něm bude na třetí sezonní challengerové semifinále, jež je dosud jeho kariérním turnajovým maximem.