ITF M15 Prostějov: Siniakov postoupil do premiérového finále, o titul si zahraje s Paulsonem

- Redakce

Na prostějovském turnaji ITF se v pátek rozhodlo o finalistech. Bez ztráty setu postoupil do svého prvního finále v kariéře Daniel Siniakov (na snímku), jenž porazil 6:1 a 6:4 Němce Handela. O druhý letošní titul si na Hané zahraje po obratu nad Francouzem Chazalem druhý nejvýše nasazený Andrew Paulson. Ryze české finále bude k vidění rovněž v deblu. Účast si v něm zajistili Jiří Jeníček s Danielem Pátým a Adam Jurajda s Danielem Siniakovem, který tak zaútočí na turnajový double.

Siniakov je poprvé ve finále
Daniel Siniakov (1312.) přetavil na patnáctitisícovém turnaji ITF v Prostějově svou divokou kartu v premiérový postup do finále. Devatenáctiletý Čech neztratil set ani v pátečním semifinále, v němž přehrál za hodinu a 23 minut 6:1 a 6:4 sedmého nejvýše nasazeného Tima Handela (635.) z Německa. O šest let staršího protivníka připravil Siniakov na Hané hned pětkrát o servis, zatímco sám při svém podání zaváhal jen ve dvou případech.

Paulson si zahraje o druhý letošní titul
Patnáctitisícový podnik ITF v Prostějově bude mít ryze domácí vyvrcholení. Po krajanu Siniakovovi zvládl své semifinále rovněž druhý nejvýše nasazený Andrew Paulson (397.). Dvacetiletý Čech musel po prohraném tiebreaku duel otáčet, v dalších dvou setech už ale povolil turnajové osmičce Maximu Chazalovi (644.) z Francie jen tři gemy a zvítězil za dvě a půl hodiny 6:7(5), 6:1 a 6:2. Paulson tak bude v sobotu cílit na druhý letošní a celkově čtvrtý titul z okruhu ITF.

ITF M15 Prostějov (muži, CZE, 15 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
DANIEL SINIAKOV (1312.) – Tim Handel (GER, 635.) 6:1, 6:4
Maxime Chazal (FRA, 644.) – ANDREW PAULSON (397.) 7:6(5), 1:6, 2:6

Semifinále čtyřhry
JENÍČEK, D. PÁTÝ – Karol (SVK), Kodat (USA) 6:3, 7:6(3)
BARNAT, BOLARDT – JURAJDA, SINIAKOV 6:7(3), 1:6