Murray šetří starty, přesto odehraje o turnaj více

- Jan Vojkůvka

Stejně jako v uplynulé sezoně, tak i v té následující bude Brit Andy Murray výrazně šetřit se svými starty na okruhu ATP. Menší změny v kalendáři přesto provedl a odehraje dokonce o turnaj více.

V kalendářním roce 2016 se Brit Andy Murray, který si ve finále Turnaje mistrů po výhře nad Novakem Djokovičem definitivně zajistil pozici mužské světové jedničky, představil na 15 turnajích na okruhu ATP (vyjma Turnaje mistrů), na Hopman Cupu a olympijských hrách. V sezoně následující pak absolvuje o jeden turnaj více, za to však nebude hrát na Hopman Cupu a, pochopitelně, na olympiádě, které se nekonají.

Murray provedl změny pouze v rozvržení nižších turnajů. Startovat bude na čtyřech grandslamech a devíti podnicích kategorie ATP World Tour 1000. Tyto očekávané starty doplní účastí na lednovém turnaji v Dauhá, březnovém v Dubaji a červnovém v Queensu.

Brit se naopak rozhodl, že vynechá turnaj v rakouské Vídni, kde startoval v letech 2014 a 2016 a v obou případech zde triumfoval. Důvodem je možnost více odpočinku a regenerace ke konci sezony před Masters v Paříži a samotným ATP Finals.

Přehledně si program Andyho Murrayho můžete prohlédnou na jeho oficiálních stránkách.