Moneta Pardubice Open: Černý s Rečkem slaví premiérový titul, Bartoň postoupil do finále

- Redakce

V Pardubicích se v sobotu rozhodlo o deblových šampionech. Na tamní pětadvacítce se z prvního titulu v kariéře radovali Češi Matyáš Černý a Dominik Reček, kteří na turnaji startovali díky divokým kartám od pořadatelů. Český tenis bude mít svého zástupce také v nedělním finále dvouhry, o což se zasloužil Hynek Bartoň, který dnes zvládl semifinále proti Američanovi Tobymu Alexi Kodatovi.

Bartoň si zahraje první finále mezi muži
Hynek Bartoň (1485.) v na pardubickém ITF turnaji postoupil do finále, poté co porazil Američana Tobyho Alexe Kodata (845.) po setech dvakrát 6:2. Český tenista potvrdil vynikající formu, kterou se v Pardubicích celý týden prezentuje, v obou setech sebral svému soupeři dvakrát podání a sám naopak dokázal odvrátit všech sedm jeho brejkbolů. Nedělní finále bude na profesionálním okruhu pro stále teprve 18letého tenistu jeho první v kariéře.

O titul si zahraje s třetím nasazeným Felixem Gillem. Britský tenista, jenž je na 436. místě světa, udolal v semifinále po téměř třech a půl hodinách boje Francouze Maxima Chazala.

Černý s Rečkem vybojovali premiérový titul
Turnaj ITF v Pardubicích poznal v sobotu deblové šampiony. Ze zisku vůbec prvního profesionálního titulu se radují sedmadvacetiletý Dominik Reček a o sedm let mladší Matyáš Černý. Domácí tenisté, kteří se do hlavní soutěže dostali na základě divokých karet, ve finále porazili Miloše Karola a Tobyho Alexe Kodata po setech 6:4, 6:2.

Česká dvojice v utkání sice dvakrát ztratila podání, na returnu však slovensko-americký pár dokázala doslova přehrát. Hned pětkrát se Černý s Rečkem prosadili na příjmu a duel stylově zakončili právě na returnu.

Moneta Pardubice Open 2022 (muži, CZE, 25 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
Toby Alex Kodat (USA, 845.) – HYNEK BARTOŇ (1485.) 2:6, 2:6
Maxime Chazal (FRA, 655.) – Felix Gill (GBR, 436.) 6:7(5), 7:6(10), 6:7(3)

Finále čtyřhry
Karol (SVK), Kodat (USA) – ČERNÝ, REČEK 4:6, 2:6