Zpátky v ráži! Raducanuová našla formu a po více než roce si zahraje semifinále

- Marek Bartošík

Po jejím senzačním triumfu na loňském US Open především britští fanoušci očekávali, že podobné výsledky budou přibývat ve velkém. Teenagerka Emma Raducanuová však od neuvěřitelné jízdy newyorským grandslamem výsledkově tápala a ani na jednom z devatenácti turnajů neprošla do semifinále. Při svém dvacátém startu po US Open už se ale Raducanuová dočkala, když pronikla mezi čtyřku nejlepších účastnic v jihokorejském Soulu.

Kdy Emma Raducanuová dosud naposledy vyhrála tři zápasy na jediném turnaji? A kdy naposledy prošla do semifinále? Obě otázky mají totožnou odpověď, a sice US Open 2021.

Stále teprve devatenáctiletá Britka prolomila čekání na podobný zápis až nyní, když si na Hana Bank Korea Open v Soulu dokráčela ke třem vítězstvím v poměru 2:0.

Raducanuová, která se po neobhájení trofeje z US Open propadla až na aktuální 77. příčku v žebříčku, si v jihokorejské metropoli díky velmi slušným výkonům postupně poradila s Japonkou Mojukou Učijimaovou (6:2, 6:4), Belgičankou Yaninou Wickmayerovou (6:3, 7:5) a Polkou Magdou Linetteovou (dvakrát 6:2), jež se probojovala minulý týden v Čennaí až do finále.

Britské hvězdičce, od tohoto léta vedené zkušeným trenérem Dmitrijem Tursunovem, úspěch v Soulu přijde vhod s ohledem na sebevědomí i umístění v žebříčku, kde má jistotu posunu o přibližně 10 míst.

O další vzestup světovým pořadím a postup do svého druhého finále na elitním okruhu si Raducanuová zahraje proti nasazené jedničce Jeleně Ostapenkové (19.) z Lotyšska.