Chci se jednoho dne vrátit na kurty, řekla Kvitová

- Vladimír Koča, Jan Havlovic, Jan Vojkůvka

Petra Kvitová se poprvé od operace levé ruky objevila před novináři na tiskové konferenci a uvolněná předsváteční atmosféra pouze podtrhla dobrou náladu, jíž česká tenistka oplývá. Po úspěšném zákroku se těší, až se vrhne znovu do přípravy a vrátí se časem zpět na kurty.

Dnes mě propustili z nemocnice. Den ode dne se cítím lépe a jsem ráda, že budu na Vánoce doma,“ řekla s úsměvem Kvitová, která se operačnímu zákroku podrobila v úterý večer. „Chci moc poděkovat lidem, kteří mi byli v minulých dnech nablízku. Doufám, že se vše brzy vyřeší. Děkuji Davidovi, Jirkovi, a Karlovi za to, jak všechno obstarává.

Kvitová při úterním přepadení v jejím prostějovském bytě utrpěla vážně poranění levé ruky, když ji nožem byly pořezány prsty a poraněny šlachy, které musely být zašity. Poraněné měla střední články všech pěti prstů a také dva nervy, přičemž operace trvala bezmála čtyři hodiny.

Povzbudila mě také podpora, která ke mně dorazila. Sportovci včera natáčeli na vyhlášení ankety Sportovec roku video, což bylo od nich velmi hezké,“ těší českou tenistku. „Spousta vzkazů, které byly nejen na sociálních sitích, mnoho emailů a hodně zpráv, čehož si moc vážím,

Kvitová se již nemůže dočkat, až se bude moci opět vrhnout do práce. Sama však podotýká, že nebude nic uspěchávat a cílem je se vrátit plně v pořádku. „Nebudu hledět na to, jak dlouho bude trvat rekonvalescence, jestli tři měsíce, půl roku, rok, ale určitě se chci jednoho dne vrátit na kurty a udělám pro to všechno!“

O svém návratu na okruh jsem nepochybovala, nicméně poté, co mi doktoři řekli, že operace dopadla dobře, byla víra větší, nicméně jsem neměla příliš dobrý pocit, když jsem jela do nemocnice a necítila prsty,“ přiznala své strasti a nejistotu, s níž se potýkala před operací.

Moci trávit vánoční svátky v pohodlí domova s rodinou je podle české hráčky navíc to nejpozitivnější, co se jí v posledních dnech přihodilo. „Já už jsem nejkrásnější dárek dostala – propustili mě z nemonice,“ usmála se.

Těším se, až si vezmu do ruky raketu a konečně si s Jirkou (Vaňkem) pinkneme,“ vrátila se ke své touze opět být na dvorcích, trénovat a připravovat se na návrat na okruh, jehož předběžný termín však prozatím stanoven nebyl.

Na tiskové konferenci byl společně s Petrou přítomen také její nový trenér Jiří Vaněk, který se k týmu Kvitové připojil před několika týdny. „V první řadě bych chtěl poděkovat všem doktorům, jak se o Petru dobře starali. Chtěl bych popřát Petře, aby byla statečná. Koukáme dopředu a půjde krůček po krůčku. Akutálně náš čeká rehabilitace a postupně se budeme soustředit, aby byla Petra co nejdříve na kurtech,“ řekl.

Naopak kondiční trenér David Vydra, který je dlouhodobým členem jejího týmu, si stanovil dva primární cíle, kterým hodlá podřídit všechno. S Kvitovou bude, dle svých slov, připraven jezdit na převazy či odcestovat za teplem, podle toho, jaká budou doporučení lékařů. „Pro nás bude výhra, až nám jednoho dne Petra podá ruku a zmáčkne nám ji,“ usmál se. „Až podruhé chytí raketu do ruky, tak to bude rovněž velká výhra,“ pokračoval.

„Uděláme vše pro to, aby byla Petra zdravá!“ Dodal závěrem tiskové konference, na což česká tenistka odpověděla souhlasným úsměvem.