Jablonec nad Nisou Open: Sisková třetí letošní titul nevybojovala

- Redakce

Anna Sisková se na domácí pětadvacítce v Jablonci nad Nisou k třetí deblové trofeji v probíhající sezoně neprokousala. V sobotním finále spolu s Němkou Lenou Papadakisovou prohrály s kazašsko-ukrajinskou dvojicí Annou Danilinovou a Valerijí Strachovovou. Ve dvouhře byly na programu semifinálové zápasy.

Sisková chtěla útočit v Jablonci už na třináctý deblový titul mezi profesionálkami, z toho druhý po boku Leny Papadakisové, to se ale nakonec nepovedlo. Ve finálovém klání s nasazenými jedničkami Annou Danilinovou a Valerijí Strachovovou totiž česko-německá dvojice prohrála 5:7, 1:6.

Duel, který dlouho odkládal déšť, nabídlo zprvu vyrovnanou podívanou. Oba páry si vyměnily ve třetím a čtvrtém gemu brejky a vše v prvním setu pomalu směřovalo k vyvrcholení v tiebreaku. Pak ale kazašsko-ukrajinský pár dokázal v jedenáctém gemu obrat soupeřky o servis a úvodní dějství doservírovat.

Nakolik vyrovnaná byla první sada, o to jednoznačnější byl set druhý. Danilinová se Strachovovou kurtu vládly, Siskové s Papadakisovou nenabídly ani jeden brejkbol a utkání zakončily po pouhých 70 minutách.

Jablonec nad Nisou Open (ženy, CZE, 25 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
Nina Potočniková (SLO) – Leyre Romerová Gormazová (ESP) 3:6, 4:6
Sofia Nami Samavatiová (DEN) – Misaki Macudaová (JPN) 2:6, 2:6

Finále čtyřhry
Danilinová (KAZ), Strachovová (UKR) – Papadakisová (GER), SISKOVÁ 7:5, 6:1