Jablonec nad Nisou Open: Sisková singlové čtvrtfinále nezvládla, v deblu prošla do finále

- Redakce

Ženský antukový podnik ITF v Jablonci nad Nisou, jehož dotace činí 25 tisíc amerických dolarů, měl v pátek na programu čtvrtfinále dvouhry a semifinále čtyřhry. V singlu dohrála poslední česká zástupkyně Anna Sisková, jež podlehla ve dvou setech Dánce Samavatiové. Odpoledne jednadvacetiletá Češka pak prošla do finále čtyřhry. V deblovém semifinále naopak neuspělo ryze domácí duo Denisa Hindová, Karolína Kubáňová.

Sisková končí ve čtvrtfinále
Z pavouku dvouhry vypadla v Jablonci nad Nisou poslední česká zástupkyně. Třetí nejvýše nasazená Anna Sisková (291.) podlehla na centrálním dvorci za hodinu a 27 minut favorizované turnajové sedmičce Sofii Nami Samavatiové (324.) z Dánska. Ta se v obou sadách rychle zmocnila výhody brejku a dokráčela si pro triumf 6:2 a 6:3. Do semifinále postoupila dvaadvacetiletá Samavatiová už na třetím turnaji ITF v řadě.

Sisková si následně spravila náladu v semifinále čtyřhry po boku Leny Papadakisové. Česko-německá dvojice porazila po setech 4:6, 6:1, 10:8 Di Lorenzovou s Marcinkevičovou a zahrají si v sobotu o turnajový titul.

Hindová s Kubáňovou ve čtyřhře neuspěly
Denisa Hindová a Karolína Kubáňová si v Jablonci o deblový titul nezahrají. V souboji nasazených párů nestačily české čtyřky na nejvýše nasazené kazašsko-ukrajinské duo Anna Danilinová, Valerija Strachovová. Favoritky uštědřily vítězkám srpnového podniku v polské Radomi první společnou porážku a postoupily po výsledku 6:2, 6:3 bez ztráty setu do finále.

Jablonec nad Nisou Open (ženy, CZE, 25 000 USD, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry

Sofia Nami Samavatiová (DEN, 324.) – ANNA SISKOVÁ (291.) 6:2, 6:3
Leyre Romerová Gormazová (ESP, 258.) – Lena Papadakisová (GER, 315.) 6:3, 7:6(5)
Eszter Mériová (SVK, 679.) – Nina Potočniková (SLO, 363.) 1:6, 5:7
Barbara Haasová (AUT, 408.) – Misaki Macudaová (JPN, 382.) 2:6, 4:6

Semifinále čtyřhry
Danilinová (KAZ), Strachovová (UKR) – HINDOVÁ, KUBÁŇOVÁ 6:2, 6:3
Papadakisová (GER), A. SISKOVÁ – Di Lorenzová (USA), Marcinkevičová (LAT) 4:6, 6:1, 10:8