Parádní středa pro Fruhvirtovy. Linda vyrovnala maximum, Brenda natáhla vítěznou šňůru

- Marek Bartošík

Linda a Brenda Fruhvirtovy přinášejí v posledních týdnech českým tenisovým fanouškům řadu důvodů k radosti a dnes tomu nebylo jinak. Zatímco sedmnáctiletá Linda postoupila už do čtvrtfinále turnaje WTA v indickém Čennaí, o dva roky mladší Brenda úspěšně zahájila svou misi na akci ITF v italské Santa Margheritě, čímž prodloužila svou vítěznou sérii už na 21 zápasů.

Pro Brendu a Lindu Fruhvirtovy byla středa 14. září 2022 bezesporu vydařeným dnem. Starší Linda se opět prosadila na elitním okruhu, když v osmifinále turnaje WTA v Čennaí přehrála zkušenou Švédku Rebeccu Petersonovou (95.) po hodině a 25 minutách 6:4 a 6:2.

Linda neztratila proti nasazené pětce od nepříznivého stavu 0:3 v první sadě ani jednou podání a sama proměnila hned čtyři brejkboly. Starší ze sester Fruhvirtových tak postoupila podruhé v kariéře do čtvrtfinále turnaje kategorie WTA 250 (poprvé se jí to povedlo loni v Charlestonu). O vylepšení svého maxima na elitní tour si zahraje buď proti Kanaďance Carol Zhaové (187.), nebo turnajové dvojce Varvaře Gračovové (80.) z Ruska.

Už teď je jisté, že si Linda vylepší své kariérní maximum, jímž je aktuální 130. místo. V tzv. „živém“ žebříčku bychom ji našli díky nové porci 60 bodů za čtvrtfinále už na 116. příčce.

O další vzestup světovým pořadím bojuje také patnáctiletá Brenda, která je nyní světovou hráčkou číslo 192. Česká naděje má za sebou dokonalé léto, během něhož ovládla všechny čtyři antukové turnaje s dotací 25 tisíc dolarů, do nichž nastoupila. Trofeje konkrétně sbírala ve švýcarském Klostersu, švédském Danderydu, maďarském Mogyoródu a německém Brunšviku.

Po dvoutýdenním volnu se Brenda vrátila do akce na další antukové pětadvacítce v italské Santa Margheritě, kde v prvním kole jako druhá nasazená přehrála domácí kvalifikantku Tatianu Pieriovou (674.) po dvou hodinách a pěti minutách 6:3 a 7:5.

Favorizovaná Fruhvirtová vystřihla ve druhém dějství parádní obrat z nepříznivého stavu 2:5, a může se tak těšit na osmifinále proti další italské kvalifikantce Mirianě Tonaové (696.).

Chennai Open, Čennaí (ženy, IND, 251 750 USD, tvrdý povrch)
Osmifinále dvouhry
Rebecca Petersonová (SWE, 95.) – LINDA FRUHVIRTOVÁ (130.) 4:6, 2:6

Fortevillage ITF Trophy, Santa Margherita di Pula (ženy, ITA, 25 000 USD, antuka)
1. kolo dvouhry
Tatiana Pieriová (ITA, 674.) – BRENDA FRUHVIRTOVÁ (192.) 3:6, 5:7