Krejčíková se Siniakovou letí na Turnaj mistryň! Jistotu účasti mají i dvě singlistky

- Radek Štohl

Triumf na US Open jim definitivně zajistil účast na letošním Turnaji mistryň v americkém Fort Worthu. České deblistky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou se na závěrečném turnaji sezony představí počtvrté v kariéře, v uplynulé sezoně si z něj dokonce odvezly titul. Mezi singlistkami už účast nemine vítězku dvouhry US Open Igu Šwiatekovou a její finálovou soupeřku Uns Džábirovou.

Český debl spolu letos odehrál 23 zápasů s fantastickou bilancí 21:2. Na Australian Open ztratil při cestě za trofejí jediný set, na turnaji v Dauhá vypadl ve čtvrtfinále. Po delší pauze získal na Wimbledonu druhý grandslamový titul sezony, v Cincinnati skončil hned po prvním zápase. V Clevelandu sice postoupil do semifinále, do boje o finále však nezasáhl.

Krejčíková se Siniakovou se v plné parádně znovu zaměřily na grandslamový turnaj. A znovu jim to vyšlo! Na nedávno skončeném US Open sice přišly o čtyři sady, ve finálovém střetnutí proti domácí dvojici McNallyová, Townsendová prohrávaly 3:6, 1:4, po obratu 3:6, 7:5, 6:1 však završily kariérní grandslam.

„Nešlo to podle našeho plánu, nehrály jsme nejlépe. Ale bojovaly jsme o každý balón. Pak Bára řekla, že se nemůže stát nic horšího, než že prohrajeme. To nás uvolnilo. Musely jsme být ty aktivnější, zjednodušily jsme hru. Šly jsme do toho, věděly jsme, že nemáme co ztratit. Jsem opravdu ráda, že to takhle dopadlo,“ zářila po úspěšném turnaji Kateřina Siniaková.

České tenistky si na své soupeřky budou muset teprve počkat. Jasno je naopak už o dvou singlistkách – do města Fort Worth v americkém státě Texas zavítá světová jednička Iga Šwiateková a druhá hráčka žebříčku Uns Džábirová. Z Češek má na turnaj nejblíže patnáctá Petra Kvitová, která ztrácí na osmou Simonu Halepovou 722 bodů.

Turnaj mistryň se uskuteční od 31. října do 7. listopadu.