Kvitová je po operaci. Cílem je vrátit se na kurty

- Daniel Kubelka

Česká tenistka je po úterním přepadení již po operaci. Po lékařském zákroku ji nyní čeká pauza dlouhá několik měsíců.

Petra Kvitová podstoupila operaci poraněných šlach ještě v úterý odpoledne. Lékařský zákrok, při kterém české tenistce chirurgové zašili poraněné šlachy na prstech, trvala bezmála čtyři hodiny.

Dvojnásobná wimbledonská šampiónka měla po úterním přepadení ve svém bytě, kdy ji neznámý útočník pořezal na levé ruce, poraněny střední články všech pěti prstů a také dva nervy.

Po ranní vizitě v nemocnici jsou zprávy ohledně české tenistky povzbudivé. „Operace proběhla úspěšně, neobjevily se žádné komplikace,“ sdělil Karel Tejkal pro Tenisový svět během dopoledního rozhovoru. „Petra je, s ohledem na situaci, v dobré kondici. Je ráda, že má operaci za sebou a vůbec se nechce vracet k tomu, co se stalo,“ řekl.

Dle informací nyní bude mít Kvitová operovanou ruku dva dny zavázanou, poté dostane na ruku dlahu, již bude nosit po dobu šesti až osmi týdnů. Tři měsíce pak nesmí poraněné šlachy přetěžovat.

Petra to bere pozitivně a dívá se před sebe, bez ohledu na to, jestli bude léčba trvat týdny nebo měsíce. Cílem je vrátit se na kurty,“ tlumočí slova Kvitová mluvčí české hráčky.

Lékaři i přes vážnost zranění vyjádřili přesvědčení, že vzhledem k faktu, že je Petra Kvitová mladá a zdravá, tak po operaci nevidí důvod, proč by opět nemohla hrát tenis.