Denní menu, 10.9.2022: Macháč do finále challengeru neprošel, Kolář titul nezískal

- Redakce

Tomáš Macháč na challengeru ve francouzském Cassisu souboj o finále nezvládl, nad jeho síly byl Australan James Duckworth. Zdeněk Kolář v rakouském Tullnu svou sbírku deblových titulů nerozšířil. Česká juniorka Lucie Havlíčková si po neúspěšném finále US Open ve dvouhře spravila chuť vítězství ve čtyřhře.

Češi v akci

Macháč se do finále v Cassisu nepodívá
Tomáš Macháč (126.) neuspěl v semifinálovém utkání na challengeru ve francouzském Cassisu a do finále se nepodívá. V sobotním utkání s turnajovou dvojkou Jamesem Duckworthem (83.) prohrál po 70 minutách 3:6, 4:6.

Macháč si v utkání s Australanem vybral slabší chvilky na servisu pouze ve dvou gemech, to však k porážce stačilo. V prvním setu přišel o podání ve čtvrté hře a ve druhé sadě hned v úvodním gemu. Český tenista se nevzdával, jeho boj mu však úspěch nepřinesl, jelikož se nedokázal prosadit na returnu.

V šesté hře druhé sady nevyužil jeden brejkbol a uspět se mu nepovedlo ani v maratonském desátém gemu, v němž dokonce odvrátil dva mečboly. Neproměnil totiž hned šest brejkbolů a Duckworthovi nakonec podlehl.

Bolardt s Vrbenským vybojovali titul v Budapešti
Česká dvojice Antonín Bolardt a Michael Vrbenský dotáhla své působení na turnaji ve čtyřhře v maďarské Budapešti až k zisku turnajového titulu! Třetí nasazení porazili v sobotním finále po setech 6:4, 7:5 česko-britský pár Matthewa Donalda a Mattiase Southcombeho.

Zatímco Bolardt vybojoval v této sezoně svůj druhý deblový titul a celkově se radoval z prvenství potřetí, Vrbenský letos zvítězil potřetí a navázal na své prvenství z minulého týdne v Szabolcsveresmartu. Svou sbírku pak rozšířil na 14 deblových trofejí.

Kolář v Tullnu titul nezískal
Zdeněk Kolář spolu se svým parťákem Denysem Molčanovem titul na challengeru v rakouském Tullnu nezískali. Česko-ukrajinský pár podlehl ve finále domácí dvojici Alexander Erler, Lucas Miedler 3:6, 4:6.

První sada byla dlouho bez brejku, až v osmé hře se povedl Erlerovi s Miedlerem prolomit servis soupeřů. Ve druhé sadě šli jako první do vedení s náskokem jednoho brejku naopak Kolář s Molčanovem, ale vedení neudrželi, od stavu 3:1 už uhráli jen jediný gem.

Vrbenský postoupil do druhého finále v řadě
Michael Vrbenský (429.) v semifinále patnáctitisícového ITF turnaje v maďarské Budapešti porazil domácího tenistu Petera Fajtu (491.) 6:3, 6:2 a na druhém turnaji v řadě si zahraje o titul.

V první sadě sice Vrbenský jako první přišel o podání, ale okamžitě se mu povedl re-brejk, kterým srovnal na 3:3 a následně vyhrál i další tři gemy a první set tak měl v kapse. Ve druhé sadě už 22letý český tenista nečelil ani jednomu brejkbolu soupeře a sám mu naopak podání sebral dvakrát. Zítra si Vrbenský zahraje o svůj čtvrtý letošní titul.

Grandslam

US Open, New York (USA, 60 100 000 USD, tvrdý povrch)
Finále dvouhry dívek
Alexandra Ealaová (PHI) – LUCIE HAVLÍČKOVÁ 6:2, 6:4

Finále čtyřhry dívek
HAVLÍČKOVÁ, Šnajderová (-) – Kuhlová, Seidelová (obě GER) 6:3, 6:2

Challenger Tour

NÖ Open, Tulln (muži, AUT, 90 280 EUR, antuka)
Finále čtyřhry
Erler, Miedler (oba AUT) – KOLÁŘ, Molčanov (UKR) 6:3, 6:4

Cassis Open, Cassis (muži, FRA, 45 730 EUR, tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
TOMÁŠ MACHÁČ (126.) – James Duckworth (AUS, 83.) 3:6, 4:6

ITF World Tennis Tour

Prestige Tennis Cup 2022, Frýdek-Místek (ženy, CZE, 25 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
Misaki Macudaová (JPN, 449.) – JULIE ŠTRUPLOVÁ (876.) 6:7(6), 4:6

Finále čtyřhry
Kozakiová, Macudaová (obě JPN) – KOLODZIEJOVÁ, ŠALKOVÁ 2:6, 3:6

Více se turnaji věnujeme v samostatném článku.

T-Systems Cup, Budapešť (muži, HUN, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
Peter Fajta (HUN, 491.) – MICHAEL VRBENSKÝ (429.) 3:6, 2:6

Finále čtyřhry
BOLARDT, VRBENSKÝ – DONALD, Southcombe (GBR) 6:4, 7:5