Prestige Tennis Cup: Štruplová postoupila do svého prvního finále kariéry

- Redakce

Frýdecko-místecký Prestige Tennis Cup má za sebou předposlední hrací den. V sobotu se odehrály obě singlová semifinále, přičemž přítomné fanoušky potěšilo zejména vítězství české tenistky Julie Štruplové. Následně se odehrálo finále deblového turnaje, ve kterém titul proti japonské dvojici Kozakiová, Macudaová vybojovaly Miriam Kolodziejová s Dominikou Šalkovou.

Štruplová slaví postup do premiérového finále
Česká tenistka Julie Štruplová (876.) zvládla ve Frýdku-Místku na turnaji ITF 25 semifinálové utkání s Japonkou Misaki Macudaovou (449.), kterou porazila po setech 7:6(6), 6:4.

V prvním setu sice Češka ztratila vedení 4:1, to jí ale v konečném důsledku nemuselo mrzet, protože nakonec set vyhrála v dramatickém tiebreaku. Klíčovým okamžikem druhého setu byl brejk 17leté Štruplové v pátém gemu, díky čemuž se dostala do vedení 3:2. Za stavu 4:3 pak ještě Štruplová musela odvracet čtyři brejkboly soupeřky.

Ve svém premiérovém finále se zítra Štruplová, která na turnaji začínala v kvalifikaci, utká s druhou nasazenou Němkou Lenou Papadakisovou.

Kolodziejová se Šalkovou vybojovaly titul
Domácí turnaj ve Frýdku-Místku se dočkal českých šampionek! V sobotu se jimi staly třetí nasazené Miriam Kolodziejová s Dominikou Šalkovou, které porazily turnajové jedničky Funu Kozakiovou a Misaki Macudaovou za pouhých 63 minut 6:2, 6:3.

Zatímco osmnáctiletá Šalková vybojovaly svůj druhý deblový titul v kariéře, sbírka Kolodziejové je mnohem bohatší. Jen letos triumfovala už popáté, přičemž na kontě má i tituly z šedesátek v Chiassu a Přerově. Celkově se z deblové trofeje radovala už počtrnácté v kariéře.

Prestige Tennis Cup 2022, Frýdek-Místek (ženy, CZE, 25 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
Misaki Macudaová (JPN, 449.) – JULIE ŠTRUPLOVÁ (876.) 6:7(6), 4:6
Sofia Nami Samavatiová (DEN, 321.) – Lena Papadakisová (GER, 318.) 6:7(4), 3:6

Finále čtyřhry
KOLODZIEJOVÁ, ŠALKOVÁ – Kozakiová, Macudaová (obě JPN) 6:2, 6:3