Do Tel Avivu jako mírní favorité. Navrátil odhalil nominaci na baráž s Izraelem

- Jan Vojkůvka

Nominace pro barážové utkání Davis Cupu s Izraelem, které se bude hrát 16. a 17. září v Tel Avivu, byla odhalena. Kapitán týmu Jaroslav Navrátil se do izraelského hlavního města vypraví s Jiřím Lehečkou, Tomášem Macháčem, Zdeňkem Kolářem a Daliborem Svrčinou.

„Náš tým je velmi mladý, ale zkušenosti z minulých zápasů v Rakousku a Argentině tam jsou. Doufám, že kluci budou zdravotně připravení. K utkání do Izraele jedeme určitě v roli mírných favoritů,“ upozornil Navrátil.

Lodivod českého týmu vyzdvihnul především formu očekávané dvojice hlavních opor Jiřího Lehečky a Tomáše Macháče. Oba v srpnu dokázali vyhrát turnaje na okruhu ATP Challenger Tour, když si Lehečka podmanil domácí podnik v Liberci a Macháč opanoval turnaj v Grodzisku Mazowieckém.

Ne všechny opory se však do Izraele mohou vydat. „Omluvili se mi Jiří Veselý, který je momentálně zraněný, a Vít Kopřiva, který s přítelkyní čeká první přírůstek do rodiny,“ odhalil Navrátil absence v daviscupovém týmu.

Soupeři českého výběru, byť prozatím nepotvrzenými, by měli být 355. hráč světa Jišai Oliel a člen páté stovky světa Edan Lešem. Jak Navrátil upozornil, Izraelci mohou nasadit například do čtyřhry také veterány Dudiho Selu a Jonathana Erlicha.

Kapitán českého týmu rovněž poodhalil, proč se bude hrát na tvrdém povrchu v Tel Avivu. „Napřed se mělo hrát utkání venku na antuce, ale nebyli schopní zajistit areál pro dva nebo tři tisíce diváků a ani kurty podle regulí ITF. Z toho důvodu se bude hrát v hale v Tel Avivu,“ podotkl Navrátil.