Petru Kvitovou přepadli v jejím prostějovském bytě

- Petr Šístek

Petra Kvitová se v úterý ráno stala obětí přepadení. "Mohu potvrdit, že dnes před půl devátou došlo k přepadení 26leté ženy nedaleko centra Prostějova. Dosud nezjištěný pachatel do bytu k ženě pronikl pomocí lsti. Ohrožoval ji nožem a žena utrpěla zranění. Došlo tam k odcizení. Žena pachateli otevřela sama, do bytu se dostal pod záminkou, kdy se představil jako revizní technik kotle," uvedl pro Aktuálně.cz mluvčí prostějovské policie František Kořínek.

Šestadvacetiletá tenistka byla útočníkem poraněna na levé ruce. „Má pořezané všechny prsty a teď se řeší, v jak vážném stavu jsou ony šlachy. Večer ji budou s největší pravděpodobností operovat. V každém případě je to určitě na delší dobu,“ citoval zdroj blízký tenistce prostějovský Večerník. Pachatel po zranění Kvitové z místa utekl, dle nepotvrzených informací si z bytu odnesl i blíže nespecifikovanou finanční částku.

„Šlo o náhodný kriminální čin, podle všeho nikoli o předem připravenou akci. Šlo o to získat majetkový prospěch. Petra je v péči lékařů. Není to zranění, které by ji ohrožovalo na životě. V tuto chvíli spolupracujeme s policií, stejně jako její rodina,“ uvedl pro Český rozhlas mluvčí českého fedcupového týmu Karel Tejkal. Na místě aktuálně zasahují policisté, kterým se pachatele zatím nepodařilo dopadnout.

"V současné době probíhá prověřování, kriminalisté jsou na místě, probíhají úkony trestního řízení. Po pachateli pátráme. Kriminalisté na místě zajišťují stopy, probíhá ohledání místa činu a pátrání po pachateli," dodal Kořínek.

Petra Kvitová se měla v úterý představit na charitativní akci v Brně, kam ale již nedorazila. Místo toho je nucena potýkat se značně nepříjemnou situací, která může ohrozit nejen přípravu na nadcházející sezonu, ale i celý další průběh její kariéry.

"Podle olomoucké záchranné služby došlo u Kvitové k „nevážnému poranění v oblasti horní končetiny. Následně byla žena transportována k navazující péči do nemocnice v Prostějově,“ uvedl tiskový mluvčí ZZS Olomouckého kraje Zdeněk Hošák. Tam byla na traumatologické ambulanci ošetřena, a pak propuštěna. "Ale s Petrou jsme v kontaktu. Je velmi statečná. Povídali jsme si normálně, Petra je plně při smyslech. Dokonce tam byly náznaky černého humoru z její strany,“ uklidnil mluvčí Tejkal.

K záležitosti se následně facebookové stránce fedcupového týmu vyjádřila i samotná aktérka: "Ahoj, děkuji všem za vzkazy a podporu. To, co se mi stalo, nebylo rozhodně nic příjemného, ale je to za mnou. Teď je pro mě hlavní, aby doktoři zjistili, jak je na tom moje ruka. Věřím jim a věřím, že to dobře dopadne, mám tu nejlepší péči a jsem ve spojení se svými nejbližšími. To nejhorší už mám za sebou. Ještě jednou díky, že na mě myslíte. Nebojte se o mě! Petra"